El projecte de Forestalia de portar energia de l’Aragó a Rubí també té el rebuig de la Generalitat

Primer pas per redactar una ordenança per regular el soroll
16 de febrero de 2022
Detenen un home que intentava robar en una botiga del centre gràcies a una trucada al 112
16 de febrero de 2022

El projecte de Forestalia de portar energia de l’Aragó a Rubí també té el rebuig de la Generalitat

Redacció

La Generalitat de Catalunya també ha presentat al·legacions contra el projecte de Forestalia, que vol transportar energia de diversos parcs eòlics de l’Aragó fins a Barcelona. El Ministeri d’Indústria i Energia ha tret a exposició pública dos projectes impulsats per Forestalia Renovables a través dels quals pretén construir una línia d’alta tensió de 300 km que afecta una trentena municipis a Catalunya i una desena a l’Aragó. 

“No ens calen línies de molt alta tensió, ja tenim milers de km de mitja tensió, però hem de fer els deures i definir com hem de fer la transició energètica”, ha explicat la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, que ha afegit que per això cal arribar a “pactes i acords entre la ciutadania i el govern” i evitar que proliferin projectes d’alta tensió com el de Forestalia. Les al·legacions que han presentat la Direcció General de l’Energia, el Secretariat d’Agenda Rural i la Direcció General d’Agricultura se sumen a les que han presentat les administracions locals afectades, entre les quals Rubí, i altres entitats ecologistes. 

Jordà ha explicat que recentment el govern català ha aprovat un decret d’energies renovables, que facilita que tirin endavant parcs de renovables fins a un límit de 5 MW. Per a la resta, posa condicions de participació ciutadana dins del projecte. En el cas de la línia projectada que afecta Rubí, els diversos parcs eòlics tenen una capacitat de 49,5 MW cadascun, però estan a l’Aragó, tot i que només dos estan en funcionament, i per tant aquest decret no tindria afectació i la seva aprovació dependria únicament del govern central. Pel que fa a la línia d’alta tensió, de 400 kv, està projectada per via aèria i només es preveu el soterrament 200 metres abans d’entrar a la subestació de Rubí. El que sí que ha volgut deixar clar Jordà és que “el paisatge haurà de canviar”, perquè amb l’autoconsum “no n’hi haurà prou”, i ha insistit que Catalunya no pot dependre de l’energia d’altres territoris i que “tothom ha de posar de la seva part” perquè sigui així. 

La consellera ha fet aquestes declaracions en una visita a Rubí aquest dimarts per participar en un acte d’Esquerra Republicana sobre feminisme i medi ambient. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *