El públic rubinenc gaudeix de clàssics de l’òpera durant la Cantada Popular

Imagen noticia
Primàries Rubí compta amb més de 300 electors inscrits
21 de diciembre de 2018
Imagen noticia
Una nadala solidària marca el tret de sortida del nou estudi Essentia Beyond
27 de diciembre de 2018

El públic rubinenc gaudeix de clàssics de l’òpera durant la Cantada Popular

Imagen noticia

‘Una nit a l’òpera’ és el nom escollit per la Cantada Popular d’enguany, un espectacle imprescindible de les activitats de Nadal a Rubí pels amants de la música. La coral Conturbat Me, dirigida per Juanjo Grande, va actuar a l’escenari de La Sala conjuntament amb una orquestra i dues solistes el passat dissabte i diumenge al vespre. Més de 250 persones van gaudir dels concerts basats en els inicis de l’òpera amb peces musicals d’Orfeo de Monteverdi, Antígona de Traetta, Giulio Cesare de Händel, Idomeneo de Mozart, Don Pasquale de Donizzeti, Les Boréades de Rameau, Príncep Igor de Borodin i La Centerola de Rossini.

L’àmplia selecció de temes de diversos autors i òperes vol transmetre diferents estats d’ànim al públic i sentiments com la llibertat, l’amor, l’angoixa o la fraternitat, entre altres. Una vuitantena de cantants corals amb veus de soprano, contralt, tenor i baix, dues veus solistes de soprano (Mireia Aguiar) i mezzosoprano (Montserrat Bertral) i una orquestra formada per 18 músics entre els quals hi havia violins, clarinet, flautes travesseres, trompeta, trombó, contrabaix, violes, oboè, violoncel, trompa i timbales. Més de 100 persones van fer possible aquest espectacle, entre ells molts rubinencs, però també veïns de Terrassa, Sant Cugat i Barcelona.

Un dels elements característics de la Cantada és la barreja de persones amateurs i altres de professionals, ja que el projecte convida tots els interessats, independentment dels seus coneixements o experiència musical, a cantar una obra destacada de la història de la música. Els participants en aquest espectacle han estat assajant junts durant tres mesos a l’Escola de Música.

Des de la seva fundació, l’any 1998, la Coral Conturbat Me, fundada l’any 1998, té una trajectòria de 18 anys com a referent de la vida cultural i artística a Rubí. Durant la seva història, aquest grup de joves cantaires dirigits per Juanjo Grande ha fet realitat projectes molt ambiciosos. L’objectiu principal del grup musical amb la Cantada Popular és apropar i fer accessible la música a tota la ciutadania.