Primàries Rubí compta amb més de 300 electors inscrits

Imagen noticia
Campanya nadalenca per estimular les compres entre el comerç local
19 de diciembre de 2018
Imagen noticia
El públic rubinenc gaudeix de clàssics de l’òpera durant la Cantada Popular
24 de diciembre de 2018

Primàries Rubí compta amb més de 300 electors inscrits

Imagen noticia

El col·lectiu de Primàries Rubí, que vol presentar-se a les eleccions municipals del maig del 2019 com una candidatura independentista i republicana es va presentar dijous a la tarda a la seu del Centre Excursionista de Rubí. A la presentació, a més de diferents persones del col·lectiu local, també hi havia Anna Arqué, representant de Primàries Barcelona i portaveu de la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus, entre altres.

El funcionament de Primàries Rubí serà el mateix que la resta de moviments de primàries que s’estan desenvolupant en diversos pobles i municipis catalans. Els electors seran qui escolliran el candidat, la llista i el programa electoral. Segons ha explicat Joan Llobet, un dels impulsors de Primàries Rubí, ja són més de 300 electors rubinencs: «La llista la confecciona la gent i després farem trobades i debats per definir el programa que portarem a l’Ajuntament. Les decisions polítiques estaran en mans de la gent».

Arqué, que va explicar el funcionament de les Primàries, també va dir que «si tots els partits independentistes aportessin candidats a les primàries, tindríem garantida la victòria a la majoria de municipis catalans, això no és així per motius difícils d’entendre, perquè ens trobem en un moment excepcional».

Les persones que vulguin participar com a electors de Primàries Rubí tenen temps d’inscriure’s fins a l’1 de febrer a través del web www.primariescatalunya.cat.

Pel que fa als candidats, tenen temps de presentar-se fins al 18 de gener. La campanya electoral per triar el candidat o candidata serà entre el 18 de gener i l’1 de febrer i la votació, el 2 de febrer. Posteriorment, es començarà a definir el programa electoral.