El reconegut artista Albert Merino apropa l’art de la videocreació als rubinencs

Imagen noticia
Protesta als jutjats de Rubí contra la sentència del cas ‘La Manada’
27 de abril de 2018
Imagen noticia
L’Ateneu acull una xerrada sobre les obres d’art de Sixena i el conflicte de la seva propietat
2 de mayo de 2018

El reconegut artista Albert Merino apropa l’art de la videocreació als rubinencs

Imagen noticia

L’activitat Explica’ns el teu rotllo, que organitza El Grup Fotogràfic ‘El Gra’ cada darrer dijous de mes, va comptar en la sessió del mes d’abril amb la participació d’Albert Merino. El reconegut i guardonat artista està especialitzat en vídeo-art, una modalitat d’expressió artística conceptual en format de vídeo creació.

La seu d’El Gra, situada a l’Antiga Estació, es va omplir per assistir a la xerrada sobre aquesta tècnica. Merino, llicenciat en Belles Arts, utilitza per fer els seus vídeos diferents elements gràfics i animacions, crea un ampli registre en el qual intervé i transforma la quotidianitat, vorejant sovint l’absurd o transformant-la en cos literari. Utilitza una imatge modificada, construïda amb posterioritat, amb la qual explora els límits del simulacre i la veracitat i experimentant amb tècniques contemporànies de manipulació de les imatges.

Ha participat en nombrosos festivals internacionals de vídeo-art i ha col·laborat amb músics i grups de teatre com els compositors Janueibe Tejeira i Víctor Ibarra o la companyia La Fura dels Baus.
La presentació va generar molt interès i els assistents van interessar-se per molts aspectes, tant a nivell tècnic com creatiu.