El risc de rebrot a la ciutat es multiplica en la darrera setmana

Imagen noticia
L’Escola Montserrat col·labora amb La Marató de TV3 dedicada a la covid-19 amb un vídeo
15 de diciembre de 2020
Imagen noticia
La Sala acollirà una Marató de Contes que compleix 25 anys
18 de diciembre de 2020

El risc de rebrot a la ciutat es multiplica en la darrera setmana

Imagen noticia

La situació epidemiològica de Rubí ha capgirat totalment la situació respecte a la de fa una setmana. Si fa només uns dies, la covid-19 tenia una incidència estable i controlada a la ciutat, en els darrers dies, el risc de rebrot s’ha multiplicat gairebé per quatre i ha passat a ser de 459 (+324). Això ha anat acompanyat, a més, d’un sobtat augment de la velocitat de reproducció de la malaltia, que s’ha enfilat fins al 2,1 (+1,53). Pel que fa a la incidència acumulada a catorze dies, aquesta es manté estable amb un indicador de 222 (-11).

Pel que fa a les dades dels positius, entre el 7 i el 13 de desembre s’han detectat 113 casos positius, sigui a través de proves PCR o de Tests d’Antígens. La mitjana d’edat de les persones contagiades en aquest període és de 47 anys i el 60% són dones. Durant la darrera setmana han mort tres rubinencs més per covid.
Des de l’inici de la pandèmia el mes de març s’han contagiat a Rubí oficialment 3.615 persones, de les quals han mort 134.

En relació amb la situació actual als hospitals de referència per a la població rubinenca, l’Hospital Mútua de Terrassa i l’Hospital de Terrassa, hi ha 18 persones de Rubí ingressades en aquests moments, una menys que la setmana passada. A tot Catalunya hi ha 1.532 persones ingressades.