El risc de rebrot a Rubí continua disparat, però inicia una tendència a la baixa

Imagen noticia
El risc de rebrot es dispara a Rubí en els darrers dies
26 de agosto de 2020
Imagen noticia
L’AUP demana al govern accions per intentar rebaixar la taxa de contagi a Rubí
31 de agosto de 2020

El risc de rebrot a Rubí continua disparat, però inicia una tendència a la baixa

Imagen noticia

Durant els darrers dies el risc de rebrot a Rubí s\’ha multiplicat fins a arribar al 484 -a partir de 100 es considera molt elevat-, però les darreres dades suggereixen un lleuger retrocés fins al 477. L\’índex, que es calcula tenint en compte els nous casos detectats durant els darrers 14 dies i l\’índex de transmissió dels infectats (Rt) durant els darrers 7 dies és un dels barems que s\’utilitza per fer una radiografia de l\’estat epidemiològic de la ciutat. El càlcul ens indica que ara mateix Rubí és la ciutat del Vallès Occidental amb més risc de rebrot, tot i que Terrassa, Sabadell i Cerdanyola també tenen un alt risc de contagi. En millor situació està Sant Cugat, en risc moderat.

Entre el 18 i el 24 d\’agost s\’han produït a Rubí 98 nous casos amb una Rt de 2,28 -si és més gran d\’1, indica que la malaltia està en expansió-. L\’edat mitjana dels nous casos és de 34 anys i el 51% són dones. Durant aquest temps s\’han fet 871 PCR, de les quals han donat positiu l\’11%.

Pel que fa a la situació dels malalts de covid-19 rubinencs, 7 persones continuen ingressades, una de les quals a l\’UCI. El total de positius a Rubí des que es va iniciar la pandèmia és de 947 i s\’han produït 106 defuncions, la darrera al mes d\’agost.