El risc de rebrot de la covid-19 es dispara entre els rubinencs

Imagen noticia
Cinc rubinencs formen part de les llistes electorals de les eleccions al Parlament de Catalunya
13 de enero de 2021
Imagen noticia
Rubí promou la Formació Professional Dual amb xerrades als instituts
18 de enero de 2021

El risc de rebrot de la covid-19 es dispara entre els rubinencs

Imagen noticia

Les dades epidemiològiques registrades pel Departament de Salut durant la darrera setmana a Rubí indiquen que la situació és preocupant. El risc de rebrot, que ja era elevat, s’ha disparat fins al 724 (+139), i tot i que la velocitat de reproducció de la malaltia, l’Rt, ha frenat i ha baixat fins a l’1,40 (-0,32) continua sent alta. Pel que fa a la incidència acumulada en els darrers catorze dies, aquesta també s’ha disparat fins al 530 (+181).

Entre el 4 i el 10 de gener, s’han confirmat 248 nous positius de covid-19, el que suposa una taxa de positivitat del 12%. La mitjana d’edat d’aquests positius és de 47 anys i el 58% són dones. Des de l’inici de l’epidèmia, s’han contagiat 4.314 persones, segons les xifres oficials.

La situació també és alarmant pel nombre d’ingressos que hi ha als hospitals. En aquests moments, hi ha 38 pacients rubinencs ingressats als centres hospitalaris, 11 més que fa una setmana. En relació amb les defuncions, en els darrers set dies se n’han produït 5 i ja són 147 les persones que han mort pel virus.

Bon ritme de la vacunació
D’altra banda, cal destacar el bon ritme de vacunació durant aquests darrers dies i és que ja són 721 les persones que han rebut la primera dosi del fàrmac preventiu. En una setmana, s’han vacunat més de 500 persones a Rubí. Del total de vacunats, 196 són persones que resideixen en les residències de gent gran i la resta, personal sanitari i treballadors de les residències.

Confinament a les escoles
Tot i que les escoles tot just s’han reprès aquest dilluns, l’elevada incidència epidemiològica ha provocat que ja hi hagi almenys set grups escolars confinats. Es tracta d’un grup d’alumnes de la Llar d’infants Elefant Blau, un grup de 3r de Primària de l’Escola Maristes, un grup de 2n de Primària del Regina Carmeli i un grup de P5 de Ca n’Alzamora, segons dades de l’Ajuntament. Pel que fa als instituts, a La Serreta hi ha confinat un grup de 1r de Batxillerat, un de 2n d’ESO i un grup de cicle formatiu mitjà.