Rubí lliura més de 4.000 firmes al CatSalut reclamant millorar l’atenció primària a la ciutat

Imagen noticia
Cinc rubinencs formen part de les llistes electorals de les eleccions al Parlament de Catalunya
13 de enero de 2021
Imagen noticia
Rubí promou la Formació Professional Dual amb xerrades als instituts
18 de enero de 2021

Rubí lliura més de 4.000 firmes al CatSalut reclamant millorar l’atenció primària a la ciutat

Imagen noticia

La plataforma ciutadana Rubí Sanitat, l’Ajuntament i el CatSalut es van trobar dimecres al matí a l’edifici del consistori per tal que l’entitat pogués lliurar a l’administració pública les 4.206 signatures que havia recollit entre la ciutadania per reclamar millores en els Centres d’Atenció Primària (CAP) de la ciutat.

La reunió va comptar amb la participació de l’alcaldessa, Ana M. Martínez, la regidora de Sanitat, Marta Oliva, la gerent de l’Àmbit Metropolità Nord de la Regió Sanitària de Barcelona, Anna Aran, la directora executiva del Sector Sanitari del Vallès Oest del CatSalut, Catalina Serra i membres de la plataforma ciutadana Rubí Sanitat.

D’aquesta manera, l’entitat rubinenca ha fet arribar a la Generalitat les seves reivindicacions a favor de la sanitat pública i la millora dels serveis sanitaris que reben els rubinencs i rubinenques.

A més, la cita va servir per acordar la creació d’una comissió de treball que farà seguiment de l’estat i la qualitat dels serveis que presten els Centres d’Atenció Primària (CAP) de la ciutat.

Per la seva banda, el Cat Salut va entregar a la plataforma i l’Ajuntament la informació que l’entitat havia sol·licitat sobre els serveis que es presten a la ciutat, els recursos que s’hi destinen i els plans de futur. Ara, l’entitat i la regidoria de Salut analitzaran aquesta informació per posar en marxa la comissió i encarar qüestions com quin és l’estat de les infraestructures sanitàries de Rubí, quins recursos humans, econòmics i tecnològics hi ha destinats i quins són els plans d’inversió, entre d’altres.

L’alcaldessa ha celebrat la creació d’aquest espai de treball i ho ha qualificat d’una «bona oportunitat per anar millorant l’assistència sanitària pública que rebem els rubinencs i rubinenques».

Aquest grup de treball estarà format pels diferents actors implicats en la sanitat pública local, és a dir, el CatSalut, Mútua de Terrassa i Consorci Sanitari de Terrassa, la plataforma Rubí Sanitat i l’Ajuntament. La feina d’aquesta comissió serà vetllar pel compliment dels compromisos de servei i qualitat establerts en la llei que regula l’atenció primària.