El Servei de Ciutadania atén més de 300 persones durant el confinament

Imagen noticia
Volem Rubí Verd detecta 268 arbres morts o talats que no han estat substituïts
15 de septiembre de 2020
Imagen noticia
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
17 de septiembre de 2020

El Servei de Ciutadania atén més de 300 persones durant el confinament

Imagen noticia

El Servei de Ciutadania de l’Ajuntament de Rubi va atendre 362 persones durant l’estat d’alarma. Entre el 14 de març i el 20 de juny, el Punt d’Informació i Orientació (PIO) va realitzar 25 atencions telefòniques amb relació al tràmit d’asil; el Servei d’Atenció a la Mobilitat Internacional (SAMI) va fer 225 atencions telefòniques en matèria d’estrangeria; i el Servei de Primera Acollida (SIA) va fer 112 atencions telefòniques sobre tràmits d’estrangeria i cursos de llengua dirigits a les persones nouvingudes.

Ampliació de l’horari
El Servei de Ciutadania, ubicat al carrer General Prim, 33-35, amplia el seu horari a partir del 22 de setembre per l’elevat volum de consultes. Atendrà el dimarts d’11 h a 14 h i de 16 h a 19 h i el dimecres de 14 h a 19 h. En canvi, l’horari d’atenció del SIA es manté els dimarts i els dimecres de 16 h a 19 h. Aquest servei ha reprès aquest mes els cursos de llengua catalana i a l’octubre es reprendrà la formació sobre coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic.

Pel que fa al PIO, que gestiona la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, atén també els dimarts i dimecres de 19 h a 19 h. El 30 de setembre, organitza el segon taller participatiu amb les entitats i els professionals del territori que treballen amb els refugiats.

«Després de l’atenció donada durant el confinament i l’estat d’alarma, seguim reforçant serveis que han d’ajudar a garantir drets a una part de la nostra ciutadania que ha vist la seva situació agreujada per les dificultats en els procediments de regularització altres tràmits o processos relacionats», ha explicat el regidor de Ciutadania, Pau Navarro.

Per demanar cita prèvia, cal trucar al telèfon 93 588 70 77 o anar a qualsevol dels serveis que s’ofereixen des de Ciutadania de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i dilluns, dimarts i dimecres, també de 16 h a 19 h.