El Servei de Mediació atén un 54% més de casos durant el darrer any

Imagen noticia
Bons resultats de Fondistes Rubí en diferents curses
23 de enero de 2018
Convoquen el 31è Concurs de Màscares de l’Escola d’Art i Disseny de Rubí edRa
25 de enero de 2018

El Servei de Mediació atén un 54% més de casos durant el darrer any

Imagen noticia

El Servei de Mediació va organitzar dimarts a la tarda una jornada per commemorar el Dia Europeu de la Mediació. La Biblioteca va acollir un acte que tenia com a protagonista la mediació dins de les comunitats de veïns, un dels àmbits que presenta més conflictes de convivència.

En aquesta jornada, el tècnic del servei, Manuel Salvador, va explicar que el 2017 han augmentat un 54% els casos de mediació, un fet que no significa necessàriament que hi hagi un increment dels conflictes: “El que hem detectat és un augment dels usuaris que s’adrecen directament a nosaltres, a banda d’aquells que arriben derivats, creiem que ara els ciutadans coneixen més el servei”.

De fet, les persones que arriben al Servei de Mediació, no només ho fan per iniciativa pròpia davant d’un problema comunitari, sinó que en alguns casos es recomana des de diferents serveis de l’Ajuntament, des de l’àmbit policial i fins i tot des de la justícia. Els conflictes que es tracten són habitualment entre persones i col·lectius quan afecten l’ús de l’espai públic o per proximitat veïnal, conflictes entre entitats i també en les relacions interpersonals, sempre que no siguin de l’àmbit familiar.

De tots els conflictes que arriben al servei municipal, la taxa d’èxit està al voltant d’un 20%.
A la jornada, que va comptar amb una elevada assistència de públic, també hi va acudir l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i la regidora de Serveis a les Persones, Marta García.

La màxima responsable municipal va remarcar que el Servei de Mediació “és una eina molt potent que té l’Ajuntament i que té una valoració molt positiva” i va afegir que un dels conflictes que es repeteixen més habitualment és el dels sorolls dins de les comunitats de veïns. “A partir d’aquí, es treballa en relació a la situació, intentant no focalitzar en les persones que formen part del conflicte, sinó en el conflicte”, va apuntar.

Per la seva banda, Marta García va explicar que “la medicació és una alternativa pacífica als conflictes”.
La jornada de reflexió va finalitzar amb una representació teatral a càrrec del grup de teatre social del Casal de la Gent Gran de Rubí i de la Xarxa Antirumors.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *