El Sindicat del Lloguer creu que no hi ha voluntat política per augmentar el parc d’habitatge social

Imagen noticia
Les pràctiques sexuals dels antics romans, tema de la nova mostra al Museu Municipal El Castell
22 de febrero de 2019
Imagen noticia
Els plans d’ocupació donen feina a una seixantena de rubinencs
26 de febrero de 2019

El Sindicat del Lloguer creu que no hi ha voluntat política per augmentar el parc d’habitatge social

Imagen noticia

Tres mesos després que el Ple de Rubí aprovés per unanimitat una moció per demanar que es destini el 30% dels nous habitatges i grans rehabilitacions a habitatge públic, el Sindicat del Lloguer denuncia que l\’Ajuntament encara no ha fet res. Segons l\’entitat, el consistori els ha dit que s\’han d\’abordar uns canvis normatius que ara mateix no es poden tirar endavant perquè el Pla d\’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) s\’està a punt d\’aprovar. Oficialment, la posició de l\’Ajuntament és que el POUM encara s\’està negociant amb els grups municipals.

Tot i això, el Sindicat del Lloguer ha dit que hi ha moltes mesures englobades dins la moció que es va presentar el novembre que es poden tirar endavant independentment del que passi amb el POUM i creuen que és una \»excusa\» per part del govern. \»Hi ha aspectes de la moció que no necessiten una modificació de la normativa actual, la moció es va aprovar per unanimitat al novembre i demanem a tots els partits i al govern que siguin responsables de les seves decisions\», ha explicat un dels portaveus de l\’entitat, Carlos Águila.

Després d\’assistir a la reunió de la Taula d\’Habitatge, els membres del Sindicat del Lloguer consideren que no és l\’espai adient per tractar aquesta qüestió tan específica i demanen crear una comissió de seguiment de treball. \»Volem que es creï aquesta comissió i es comencin a executar els aspectes de la moció\», ha afirmat Laura Pérez, del Sindicat. Per la seva banda, Albert Casado, també de l\’entitat, considera que l\’Ajuntament no està tirant endavant la moció perquè \»no hi ha voluntat política, moltes coses les haurien pogut començar a fer i ja estaríem a mig camí d\’aconseguir-ho\».

Barcelona ha estat la primera ciutat que ha fet efectiva aquesta mesura i va trigar 8 mesos a executar-la. El Sindicat del Lloguer considera que a Rubí, l\’execució d\’aquesta proposta hauria d\’estar en funcionament abans del 2020.

Segons les dades del Sindicat del Lloguer, Rubí va ser la ciutat catalana on més va augmentar el preu del lloguer, al voltant del 20%. A més, es van registrar 250 desnonaments durant el 2018, el 75% dels quals estaven vinculats a habitatge de lloguer.