Les pràctiques sexuals dels antics romans, tema de la nova mostra al Museu Municipal El Castell

Imagen noticia
Caçadors de Trastets i la Biblioteca impulsen el projecte TrastLab
21 de febrero de 2019
Imagen noticia
L’Escardívol acollirà el 18 de maig el festival Los 40 Primavera Pop
25 de febrero de 2019

Les pràctiques sexuals dels antics romans, tema de la nova mostra al Museu Municipal El Castell

Imagen noticia

El Museu Municipal Castell (MMUC) exposa \’El sexe a l’època romana\’, una mostra produïda per l’Arqueoxarxa, la Xarxa de Museus i Jaciments Arqueològics de Catalunya, i que impulsa el Museu d’Arqueologia de Catalunya.

El sexe a l’època romana recull diferents pintures i objectes que desvetllen els aspectes més íntims de la vida dels romans des de la República fins al segle IV. La mostra recorre diferents àmbits temàtics, com el sexe dins i fora del matrimoni, amb referències a les pràctiques homosexuals, la prostitució i també les relacions amb animals; els recursos de seducció de l’època; o el protagonisme del sexe en la mitologia.

Diversos textos, entre els quals figuren escrits d’autors clàssics com Ovidi o Sèneca, ajuden a contextualitzar les peces mostrades: objectes de tipus religiós o amb finalitat ritual, elements de la vida quotidiana, peces de l’àmbit públic i de la intimitat domèstica.

La mostra, dirigida a un públic adult, es pot visitar a la planta baixa del Castell i serveix per inaugurar la temporada expositiva de l\’equipament. L’exposició es podrà visitar fins al 31 de març.