El Sindicat del Lloguer ha resolt una vintena de casos en un any

Imagen noticia
FGC ampliarà el tallers de Rubí per poder oferir més freqüència de pas
4 de septiembre de 2019
Cartes de la Ciutadania
6 de septiembre de 2019

El Sindicat del Lloguer ha resolt una vintena de casos en un any

Imagen noticia

El Sindicat del Lloguer de Rubí ha resolt una vintena de casos des que va començar la seva activitat durant l’octubre del 2018. En pràcticament un any, el col·lectiu ha aconseguit grans èxits -com una solució pactada per als pisos de Sant Jordi Parc afectats per la compra d’un fons voltor- però lamenten que cada setmana tenen entre dos i tres casos nous de persones que tenen problemes amb el lloguer. «Hi ha molta gent que els han pujat el lloguer i els volen fer fora, es tracta de pujades de lloguer abusives que la gent no pot pagar perquè el seu sou no ha augmentat», explica Marina Barroso, del Sindicat del Lloguer.

Quan una persona arriba amb un problema relacionat amb augments de lloguer, el primer que es fa és «preguntar si hi ha més veïns afectats per tal que facin pinya i esbrinar quin tipus de propietari és, si és un fons voltor o un gran propietari, i aleshores es crea una comissió de veïns per saber que volen aconseguir».

Després del cas de Sant Jordi Parc, el Sindicat treballa ara en un altre cas similar, en el qual un fons voltor pretén pujar el lloguer a les famílies. De moment, l’entitat està negociant, motiu pel qual no ha volgut fer públic de quin immoble es tracta.

Acord amb els pisos de Sant Jordi Parc
El Sindicat del Lloguer i els veïns de Sant Jordi Parc afectats per l’increment de lloguer per part d’un fons voltor finalment han aconseguit tancar un acord. Segons l’entitat, que anunciarà més endavant tots els detalls, la mediació del Sindicat del Lloguer ha permès que els augments de preu del lloguer sigui entre un 10% i un 15% per sota del què havia anunciat l’empresa en un principi.