Endesa vol que l’Ajuntament pagui el 50% del deute de les famílies vulnerables

Imagen noticia
FGC ampliarà el tallers de Rubí per poder oferir més freqüència de pas
4 de septiembre de 2019
Cartes de la Ciutadania
6 de septiembre de 2019

Endesa vol que l’Ajuntament pagui el 50% del deute de les famílies vulnerables

Imagen noticia

La companyia elèctrica Endesa ha reclamat a l’Ajuntament de Rubí que pagui el 50% del deute que tenen amb la companyia les famílies vulnerables de la ciutat. Es tracta d’una demanda que va realitzar a principis d’agost al consistori, així com a molts altres municipis de Catalunya. De fet, més que una demanda és pràcticament una amenaça, ja que Endesa va dir que tallaria la llum a partir de l’1 d’octubre a aquestes famílies si l’administració no es fa càrrec de la meitat del deute.

La Generalitat de Catalunya ha afirmat que l’empresa no pot tallar la llum a aquestes persones, ja que la llei ho prohibeix i si ho fa haurà de fer front a sancions econòmiques.

El dimecres es va produir una trobada convocada per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, de tots els alcaldes per abordar aquesta qüestió i tranquil·litzar els batlles.

L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, ha assegurat que «a Rubí no es produirà cap tall de subministrament elèctric». La màxima responsable municipal ha afegit que totes les institucions, conjuntament amb les entitats que van impulsar la ILP, es coordinaran per aconseguir arribar a un acord amb Endesa: «Ens hem reunit per tirar endavant un conveni que serveixi per abordar aquesta situació com a país. Creiem que en una situació com l’actual la resposta ha de ser conjunta i unitària».