El socialista Miquel Iceta insisteix en la necessitat d’una reforma constitucional

Imagen noticia
La CUP denuncia a la Junta Electoral l’acte de la Constitució organitzat per l’Ajuntament
5 de diciembre de 2017
Imagen noticia
«La meva millor recompensa és que algú pugui llegir el que escric»
7 de diciembre de 2017

El socialista Miquel Iceta insisteix en la necessitat d’una reforma constitucional

Imagen noticia

El candidat del PSC a les eleccions del 21 de desembre, Miquel Iceta, ha estat un dels assistents a la celebració del Dia de la Constitució a Rubí. Abans de l’acte, Iceta va reiterar que és el moment d’iniciar una reforma constitucional coincidint amb el 40è aniversari de la Carta Magna, que serà l’any vinent. Per al líder socialista, la Constitució ha facilitat el període «de més llibertat i prosperitat de la història d’Espanya», però considera que cal impulsar una revisió «per actualitzar-la i posar-la al dia».

Iceta entén que la revisió ha d’abordar la qüestió territorial i la millora del finançament. El socialista reconeix que una reforma constitucional requereix amplis consensos i que, en aquests moments, la revisió «no es pot donar per garantida». En aquest sentit, ha apuntat que el PSC té moltes propostes i la voluntat de compatir-les i d’escoltar propostes d’altres partits.

Pel que fa a la presència de la rubinenca Maria Mas com a candidat número 16 del PSC a Barcelona, Iceta ha destacat que la presència de representants del món local a les seves llistes «és la garantia que la política que farem serà una política que toca de peus a terra».