«La meva millor recompensa és que algú pugui llegir el que escric»

Imagen noticia
El socialista Miquel Iceta insisteix en la necessitat d’una reforma constitucional
6 de diciembre de 2017
Imagen noticia
El festival benèfic Nochebuena para todos aposta enguany per artistes locals
11 de diciembre de 2017

«La meva millor recompensa és que algú pugui llegir el que escric»

Imagen noticia

– Abans d’aquesta novel·la, ja havies fet alguna incursió en el món literari.
– Fa com uns vint anys, vaig escriure una sèrie d’escrits, les ‘Cartas del hermano buho’, en el marc del programa Planeta Cero, d’Onda Cero, on jo col·laborava. Eren cartes sobre com el món animal podia veure la societat humana i les incongruències de l’ésser humà. Aquelles cartes van quedar oblidades en un calaix i un dia, l’any 2015, les vaig trobar. Vaig decidir autoeditar un llibre a través d’Amazon amb tots aquells escrits, per si algú volia llegir-los.

– Com va sorgir ‘Atropa Belladonna’, aquesta primera novel·la?
– Després d’aquesta autoedició, em vaig posar un repte: per què no escriure un llibre? I per què no un llibre per presentar-lo a un dels premis amb més renom com el Planeta? I així vaig començar aquesta novel·la, el desembre del 2015.

– Vas presentar la novel·la al Premi Planeta?
– Sí, però com era d’esperar no vaig guanyar (riu)… Després la vaig presentar al II Premio de Novela de l’editorial Leibros, una editorial petita que aposta per escriptors novells i a la primavera van contactar amb mi per dir-me que no havia guanyat, però que els interessava publicar la novel·la. I aquí està.

– De què tracta ‘Atropa Belladonna’?
– Té el títol d’una planta tòxica que pot arribar a ser letal. La novel·la explica la vida quotidiana d’una parella, Conchi i Juan, que tenen una parada en un mercadal, on venen, entre altres productes, plantes medicinals. Conchi coneix molt bé les plantes medicinals perquè la seva àvia li havia ensenyat des de petita, Juan és el consort del negoci. La rutina de la parella es veu alterada per la mort d’una persona propera, una mort que els esquitxa.

– És una obra d’intriga?
– És una novel·la d’intriga, però també costumista i a més, dins de la novel·la hi ha una altra novel·la. Juan és escriptor i està escrivint una novel·la negra relacionada amb la màfia italiana, que també es desenvolupa al llibre.

– Com va ser el procés d’escriure aquesta primera obra?
– Mira, s’ha anat autoescrivint ella sola. Quan vaig començar només tenia una idea i és la història i els personatges els que l’han anat fent avançar. L’única cosa que tenia clara és que hi hauria una història dins d’una història i, com a la vida real, aquestes s’havien d’entrecreuar.

– Quan serà la presentació?
– La presentació serà dimecres vinent, 13 de desembre, a l’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. Intentaré que sigui una presentació diferent, especial, dinàmica, amb alguna sorpresa que no puc desvelar.

– Se’t veu emocionat.
– Em fa molta il·lusió presentar la novel·la a Rubí. I el que més il·lusió em fa és veure les meves paraules impreses en un llibre i que les pugui llegir una altra persona. Jo no seré un escriptor. ni un autor de renom, però la millor recompensa per mi és que algú pugui llegir el que he escrit.