El teatre La Sala acull una reivindicativa edició del muntatge ‘El Poema de Nadal’

Imagen noticia
El Club Balmes Rubí tanca l’any amb una plata a l’Obert d’Espanya de clubs
22 de diciembre de 2017
Imagen noticia
Segona edició del programa d’inserció laboral ’30 plus’
28 de diciembre de 2017

El teatre La Sala acull una reivindicativa edició del muntatge ‘El Poema de Nadal’

Imagen noticia

Per setè any consecutiu, ?’mnium Rubí ha organitzat l’espectacle ‘El Poema de Nadal’ al teatre municipal La Sala, que es va posar en escena el 23 de desembre. Diverses entitats rubinenques van fer possible aquest espectacle, que combina poesia, música i dansa, on es van recitar dotze poemes d’autores i autors catalans com Clementina Arderiu, Josep Carner, el rubinenc Francesc Alujas, qui va morir ara fa un any, Marta Pessarrodona, Miquel Martí i Pol, Francesc Garriga, Joan Maragall o Maria Mercè Marçal, entre altres, i on no va faltar ‘El Poema de Nadal’ de Josep Maria de Sagarra.

El grup de teatre Esbarjo de l’Escola Regina Carmeli, l’Escola de Música Pere Burés, l’Esbart Dansaire, els Castellers i els Geganters van actuar en aquest espectacle que, per primer cop, va comptar amb la participació dels Diables de Rubí. L’acte va començar al carrer amb la ballada de gegants, castells i foc, després dels quals el públic va entrar dins La Sala per gaudir de l’espectacle.

Unes 130 persones, aproximadament, van assistir a l’acte, enguany marcat per l’empresonament del president d’?’mnium, Jordi Cuixart. Un gegant llaç groc va presidir l’escenari com a mostra de solidaritat amb els membres del govern cessat que encara estan a la presó -Oriol Junqueras i Joaquim Forn- i els líders d’?’mnium i l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

L’actor Xavier Serrat és qui ha dirigit novament ‘El Poema de Nadal’, que va incloure l’actuació del coreògraf Jordi Rubio, director de l’Esbart, qui va protagonitzar alguns moments ben divertits amb petites dosis d’interpretació i ball. La recaptació a taquilla anirà destinada enguany a l’impuls del projecte ‘Sortim’, d’?’mnium Rubí, una iniciativa que vol donar a conèixer Catalunya als aprenents i voluntaris del Voluntariat per la Llengua.

El president d’?’mnium Cultural a Rubí, Martí Pujol, va obrir l’espectacle amb un discurs encoratjador pel públic assistent, afirmant que l’entitat és avui «més forta que mai» amb els seus 90.000 socis arreu de Catalunya i a l’estranger, alhora que va animar als rubinencs i rubinenques a sumar-s’hi. «La vostra participació ens farà més forts a tots en uns moments molt difícils», va dir el líder d’?’mnium Rubí i va assegurar que «no els oblidarem fins que no siguin lliures», va sentenciar.

Finalment, Martí Pujol va tancar el seu discurs afirmant que «davant l’autoritarisme, la repressió, la violència i les detencions, nosaltres hi oposarem les nostres úniques armes: la poesia, la dansa, la música i la cultura».