El Teresa Altet serà el primer institut-escola públic a la ciutat

Imagen noticia
Es renova la junta de l’AV Districte 5 El Portal de Ca n’Oriol
25 de enero de 2019
Imagen noticia
Els Gegants de Rubí donen el tret de sortida a la temporada a Borriana
29 de enero de 2019

El Teresa Altet serà el primer institut-escola públic a la ciutat

Imagen noticia

L’escola Teresa Altet es transformarà en un institut-escola a partir del curs 2019-2020, convertint-se d’aquesta forma en el primer centre educatiu públic d’aquestes característiques a Rubí. La notícia ha estat molt ben rebuda des del centre, ja que valoren especialment el fet que els alumnes puguin continuar tota l’etapa d’educació obligatòria en el mateix centre.

«És un format que garanteix que en aquest territori l’alumnat segueixi un mateix projecte fins als 16 anys, i és important perquè es pot seguir el vincle que s’estableix a la Primària amb la família», ha explicat la directora del Teresa Altet, Dolors Olivé, que creu que la manca d’aquesta oferta educativa a la ciutat, ha fet que algunes famílies no apostin per l’escola pública.

Actualment, l’escola compta amb una línia de parvulari i dues línies de Primària, que quedarà ampliat a partir del curs vinent a una nova línia de 1r d’ESO. El projecte educatiu del Teresa Altet se centra en el desenvolupament personal, social, motriu i intel·lectual dels alumnes.

Durant els propers mesos, l’escola haurà de planificar el salt endavant que suposa integrar un nou equip de Secundària coordinat amb el de Primària. L’edifici té capacitat per acollir les noves aules de secundària i es treballarà en xarxa per tal que altres alumnes del barri també puguin accedir a l’escola durant els propers anys.

De fet, el Teresa Altet, ubicat a Ca n’Oriol, ja treballa habitualment de forma conjunta amb altres centres de la ciutat, especialment en el projecte d’inclusió del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol i també amb l’Escola del Bosc.

El del Teresa Altet serà el primer institut-escola de la ciutat, tot i que Rubí fa alguns anys va estar a punt de tenir-ne un. El Departament d’Ensenyament va apostar per fer un institut-escola al centre educatiu del 25 de Setembre, però en 2011 finalment el projecte va quedar arraconat i es va optar per impulsar l’institut Torrent dels Alous, que just aquest curs acaba d’estrenar l’edifici.

Els instituts-escola ajuden a reduir l’impacte negatiu que té el canvi en les etapes educatives, redueix el fracàs escolar, millora la cohesió social i és més efectiva contra la segregació escolar.