Els Gegants de Rubí donen el tret de sortida a la temporada a Borriana

Imagen noticia
El Teresa Altet serà el primer institut-escola públic a la ciutat
28 de enero de 2019
Imagen noticia
ICV creu que el mandat ha estat nul pel que fa a la millora d’equipaments esportius
30 de enero de 2019

Els Gegants de Rubí donen el tret de sortida a la temporada a Borriana

Imagen noticia

El Roc, la Paula, el Galderic, la Laia i l’Orelletes, els gegants i capgrossos de la Colla de Geganters de Rubí, arrencaran aquest proper cap de setmana la temporada 2019 amb la seva participació en el XII Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana, a Castelló.

L’aplec geganter, que serà dissabte 2 de febrer, s’emmarca en les festes patronals de Sant Blai que se celebren a la localitat castellonenca.

La trobada gegantera s’iniciarà a les 12 hores amb la plantada de gegants a la plaça de la Mercè. Ja a la tarda, a partir de les 17 hores, tindrà lloc la desfilada de gegants pels carrers del municipi, que finalitzarà a la plaça de l’Ajuntament, on es realitzarà l’acte central de l’Aplec. Serà el moment de la presentació de les colles participants, els balls dels gegants i la ballada final de comiat.

Agermanament
Cal destacar que aquesta sortida servirà per iniciar el procés d’agermanament entre la colla gegantera rubinenca i la colla de Borriana. L’acte tindrà lloc a l’edifici de la Mercè dissabte a les 13.15 hores. L’agermanament culminarà a Rubí durant la XXVI Trobada de Gegants i Capgrossos de Rubí, en el marc de la Festa Major de la nostra ciutat.

Diumenge serà el dia de germanor entre les dues colles i es dedicarà a enfortir les relacions entre ambdues, amb diferents activitats culturals i festives que finalitzaran amb un dinar de germanor conjunt.

Calendari geganter
D’altra banda, la colla gegantera està acabant de perfilar el calendari d’activitats per aquest any, que es presentarà pròximament, un cop sigui aprovat per l’assemblea general de socis que se celebrarà durant el mes de febrer.