El text refós del POUM rep una setantena d’al·legacions

Imagen noticia
Melo bat el rècord d’Espanya dels 10 km marxa en M-65
31 de enero de 2018
Cartes de la ciutadania
2 de febrero de 2018

El text refós del POUM rep una setantena d’al·legacions

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha rebut 76 al·legacions, a falta que pugui arribar alguna més per correu ordinari, al text refós del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que va aprovar de forma provisional el Ple de l’Ajuntament a finals del 2017. Ara, el consistori té fins al maig d’aquest any per valorar les al·legacions, decidir si les incorpora, si les accepta parcialment o bé si les desestima. Les al·legacions han estat presentades per entitats, ciutadans i partits polítics. Un cop superat aquest tràmit, es remetrà la documentació del POUM a l’Agència Catalana de l’Aigua i se sol·licitarà l’informe pertinent.

El consistori preveu que el text refós es pugui tornar a presentar al Ple per a la seva aprovació al juliol i, posteriorment, trametre’l a la Comissió de Territori i Urbanisme de Barcelona (CTUB). Segons els càlculs de l’Ajuntament, la CTUB dictarà una primera resolució l’octubre del 2018, a partir de la qual caldrà introduir alguns canvis en el text i, per tant, la versió definitiva del text refós del POUM no podria passar pel plenari local fins al març del 2019.

A partir d’aquí, la CTUB podria adoptar una resolució el maig del 2019, tot i que aquesta es podria retardar per no interferir en les eleccions municipals. En cas que el dictamen fos positiu, la publicació definitiva i, per tant, l’entrada en vigor del POUM no seria fins a la tardor del 2019.

Aquest seria el càlcul del consistori en cas que la CTUB aprovés el POUM, un fet que diversos partits de l’oposició qüestionen, principalment per la seva obsolescència. A més, formacions com ICV ja han avisat que tenen intenció de portar el text refós al jutjat si les seves al·legacions no es resolen de forma fonamentada.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *