Els afectats per Dentix ja poden reclamar la devolució dels diners

Imagen noticia
El risc de rebrot a la ciutat es multiplica en la darrera setmana
17 de diciembre de 2020
Imagen noticia
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
21 de diciembre de 2020

Els afectats per Dentix ja poden reclamar la devolució dels diners

Imagen noticia

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar el 3 de desembre la declaració de concurs de creditors de Dentix, la franquícia dental que ha fet fallida i que té una sucursal a Rubí.

Moltes persones ja havien pagat per avançat diversos tractaments dentals i ara estan a l’espera de poder recuperar aquests diners.

Per aquells que hagin fet el pagament del tractament en efectiu, amb targeta de crèdit o dèbit o mitjançant un crèdit personal han de comunicar la reclamació a l’administració concursal, per intentar recuperar els diners pagats per un servei que no s’ha prestat. Les persones afectades tenen temps per presentar aquesta reclamació fins al 3 de gener i es pot fer a través d’un formulari al web de consum de la Generalitat o a través de l’adreça dentixenconcurso.com.

Pel que fa a les persones que van finançar els serveis amb un crèdit al consum vinculat a la prestació del servei, s’han de dirigir per escrit a l’entitat financera que els va concedir el préstec per reclamar l’anul·lació dels càrrecs pendents de pagament, ja que s’ha produït un incompliment de contracte. Si és necessari, també s’ha de reclamar la devolució de la part ja abonada i no prestada.

Si no es rep resposta en un mes, cal presentar la reclamació a l’Oficina Municipal d’Informació i Consum (OMIC). En cas que aquesta via no fos satisfactòria, caldrà recórrer a la via judicial. Abans d’emprendre aquesta via es recomana sol·licitar assessorament al Servei d’Orientació Jurídica o a alguna associació de persones consumidores.