Planten més d’un centenar d’arbres coincidint amb el Dia de l’arbre autòcton

Imagen noticia
El risc de rebrot a la ciutat es multiplica en la darrera setmana
17 de diciembre de 2020
Imagen noticia
Una persona ferida després d’un apunyalament a la plaça Constitució
21 de diciembre de 2020

Planten més d’un centenar d’arbres coincidint amb el Dia de l’arbre autòcton

Imagen noticia

L’Ajuntament ha plantat recentment més d’un centenar d’arbres nous a diferents espais de la ciutat. Tot i que enguany la situació sanitària derivada de la covid no ha permès celebrar el Dia de l’arbre autòcton com en anys anteriors, el consistori ha decidit plantar nous exemplars al municipi coincidint amb aquestes dates.

Per commemorar el Dia de l’arbre autòcton, s’han plantat més d’un centenar d’exemplars. Les espècies escollides són gairebé totes de fulla caduca, que ofereixen una barreja de colors a la tardor. Així, s’han col·locat 18 roures americans, 14 til·lers, 16 freixes de fulla estreta, 15 lledoners, 6 cirerers, 8 roures de fulla gran, 18 roures martinencs i 4 erables. També s’han plantat tres varietats de coníferes, 5 làrix europeus, 4 sequoies gegants i 4 metasequoies.

Les plantacions s’han realitzat de forma descentralitzada: als carrers Hipàtia, Sòcrates i Flamarion (Ca n’Oriol), al carrer Rossend Batlló (Sant Jordi Parc), al carrer Topazi, al passatge Topazi i a l’avinguda de les Flors (Can Fatjó) i al carrer Saragossa (Ca n’Oriol).

L’objectiu és continuar repoblant alguns dels espais en els quals ja s’ha intervingut en anteriors edicions del Dia de l’arbre autòcton, en coherència amb les diferents plantacions fetes fins ara. A l’avinguda de les Flors, per exemple, fa anys que es treballa per aconseguir eliminar una de les cicatrius més importants de la ciutat: les antigues línies elèctriques d’aquesta via. Aquest any, l’Ajuntament ha anat una mica més enllà i ha retirat la muntanya de l’antiga torre elèctrica, obrint l’espai i creant una visió nova de l’entorn.