Els CAP de la ciutat fan una crida a la calma davant l’alarma ciutadana

Imagen noticia
L’Ajuntament suspèn totes les activitats amb públic per prevenir contagis del coronavirus
11 de marzo de 2020
Arriba el moment de l’Escola del Bosc
13 de marzo de 2020

Els CAP de la ciutat fan una crida a la calma davant l’alarma ciutadana

Imagen noticia

Els centres sanitaris de la ciutat afronten amb tranquil·litat la situació de crisi sanitària generada arran de la propagació del coronavirus. Segons ha explicat la directora del CAP Anton Borja, Rosa M. Jurado, els professionals sanitaris «estan tranquils, quan arriba un cas amb clínica respiratòria els preguntem si han anat de viatge o han estat en contacte amb algun cas conegut de coronavirus, si hi ha sospites s’avisa l’equip de guàrdia i es valora ràpidament. De moment, hem valorat diversos casos, però tots han donat negatiu».

Jurado explica que han detectat que «la població està preocupada, sobretot amb tota la infodèmia des que van començar els focus principals a Itàlia i Madrid», però insisteix que és necessari «mantenir la calma i aplicar les mesures que puguin evitar el contagi, perquè la malaltia és similar a la de la grip, els casos normalment són lleus, però té una gran contagiositat». Per això destaca que és extremadament important rentar-se les mans sovint i evitar les visites als centres sanitaris si no és imprescindible, minimitzar els contactes i, en cas de dubte, trucar al 061.

Fonts del CAP Mútua apunten que ara mateix estan centrant tots els seus esforços en donar servei assistencial a les persones que acudeixen al centre sanitari.

Pel que fa a les mascaretes, aquestes només se subministren als pacients que presenten patologies respiratòries i grip, com es fa habitualment. Tot i que al principi hi va haver algun problema d’abastiment, ara mateix hi ha mascaretes per tots els pacients que la necessiten.

On és més complicat trobar mascaretes és a les farmàcies de Rubí, que estan patint una situació de desabastiment. Segons han explicat els farmacèutics consultats per Diari de Rubí, ara mateix els magatzems no estan proveint les farmàcies de mascaretes. El mateix passa amb els gels desinfectants, que estan esgotats.

D’altra banda, els darrers dies hi ha hagut un repunt en les compres bàsiques als supermercats, que ha provocat algunes imatges d’estanteries buides en alguns supermercats.