L’Ajuntament suspèn totes les activitats amb públic per prevenir contagis del coronavirus

Imagen noticia
Recullen més de 200 signatures per reclamar la instal·lació d’un semàfor entre Castellnou i Terrassa
10 de marzo de 2020
Imagen noticia
Els CAP de la ciutat fan una crida a la calma davant l’alarma ciutadana
12 de marzo de 2020

L’Ajuntament suspèn totes les activitats amb públic per prevenir contagis del coronavirus

Imagen noticia

L’Ajuntament de Rubí ha acordat suspendre totes les activitats que organitza amb públic per evitar possibles contagis de coronavirus entre la població rubinenca.

Per ara, les autoritats no tenen constància de cap rubinenc que hagi donat positiu de SARS-CoV-2, però el consistori ha decidit activar un protocol preventiu per contenir l’expansió del virus, unes mesures que recullen les directrius emeses tant per la Generalitat de Catalunya com pel govern central.

Així, queden suspeses temporalment totes les activitats i esdeveniments municipals amb concentració de persones entre el 12 i el 27 de març. Per tant, no es realitzaran les proves atlètiques previstes per aquest cap de setmana, el Cros Escolar, la Cursa de la Dona i la inauguració de les pistes de petanca de Cova Solera. A més, la Federació Catalana de Futbol ha anunciat la suspensió de tots els partits de lliga durant les properes dues setmanes i és possible que en les properes hores la resta de federacions esportives també activin mesures extraordinàries.

Tampoc hi haurà durant dues setmanes representacions a La Sala. Per tant, queden ajornats els espectacles ’36+1′, del 14 de març; ‘Silenci…dansa’, del 15 de març; ‘El Rey Lear’, del 21 de març; ‘El rei lleó’, del 22 de març, i l’espectacle del Dia Mundial del Teatre, el 27 de març. També s’ajornarà el Ball de Dones, previst pel 20 de març.

Seguint les directrius del Departament d’Educació, s’han suspès totes les activitats no curriculars que impliquin professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament. Això vol dir que la Cantata Escolar prevista pel 27 de març queda ajornada.

Aquestes mesures es podrien incrementar en els propers dies depenent de la situació en cada moment.
El protocol s’ha activat aquesta tarda en una comissió de seguiment formada pels regidors i responsables tècnics i s’encarregarà d’avaluar periòdicament la situació a nivell municipal i prendre les mesures necessàries.

La comissió ha decidit reforçar la comunicació i difusió de mesures d’higiene i autoprotecció per evitar el contagi i la propagació del virus. El més efectiu és rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó i en cas de tossir o esternudar, cobrir-se la boca amb un mocador d’un sol ús o amb el colze i rentar-se de seguida les mans.

La comissió també ha acordat mesures per protegir els treballadors de la plantilla municipal. S’han donat instruccions per realitzar una neteja especialment exhaustiva de l’entorn físic dels treballadors, el marcatge de la jornada es realitzarà de manera remota i es limitaran les reunions i viatges laborals.
La Generalitat també ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya, el PROCICAT per emergèncis associades a malalties transmissibles de potencial alt risc.