Els comerciants locals són optimistes de cara a les rebaixes després d’un Nadal satisfactori

Imagen noticia
Una cinquantena de corredors participen al Cros social de la UAR
10 de enero de 2018
Imagen noticia
El rierol de Can Xercavins al llarg de la història
12 de enero de 2018

Els comerciants locals són optimistes de cara a les rebaixes després d’un Nadal satisfactori

Imagen noticia

Els comerciants rubinencs han tancat la campanya de Nadal satisfets, en general, del volum de vendes, sobretot tenint en compte que les perspectives no eren massa bones. “L’any prometia malament, a l’octubre feia molta calor, però el novembre i el desembre han estat bons i la campanya de Nadal ha anat bé”, explica Montse Mulé, de la botiga de roba tèxtil Didal. També ha tingut un bon Nadal el comerç Blau i Rosa, de moda infantil, que ha registrat un volum de vendes durant les festes similar al de l’any passat i assegura que, en global, el desembre ha estat millor que el del 2016.

D’altra banda, alguns comerços, com Vila Activa, d’electrodomèstics, sí que han notat alguna disminució en les vendes respecte a anteriors campanyes nadalenques: “La campanya de Nadal ha estat bé, però l’any passat va ser una mica millor”, explica Maurici Sampons. Des de la botiga de moda Stravaganzza, Nelly Santamaría explica que moltes compres s’han fet a darrera hora i que la percepció és que “la gent s’ha gastat una mica menys”; i Marina Farré, del comerç de moda i complements Tarannà, considera que “el Nadal ha anat bé”, però no tant com s’esperava.

El Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme, que agrupa una quarantena de gremis d’un total de 10.000 comerços i empresaris, valora de forma positiva la campanya de Nadal i augura una bona previsió per les rebaixes. Segons el gremi, les pèrdues en les vendes de l’octubre, que van estar sobre el 4%, es van recuperar al novembre i el desembre amb xifres per sobre del 5%.

Descomptes entre el 10% i el 50%
Les rebaixes ja han arribat aquests dies als comerços locals, la majoria dels quals van obrir dilluns amb importants descomptes, tot i que alguns negocis van optar per obrir diumenge, primer dia oficial de les rebaixes d’hivern. Els comerciants van canviar després de Reis els seus aparadors i ara anuncien amb grans cartells les rebaixes, que s’allargaran fins al 6 de març.

Els descomptes que es poden trobar al comerç local van des del 10% fins al 50%, depenent del producte i el comerç, i en la gran majoria de casos el que més es ven és roba, sabates, bosses, pijames, petits electrodomèstics, complements, etc.

Els comerciants locals es mostren força optimistes sobre aquesta campanya de rebaixes, que creuen que serà bona.

Un dels factors que hi pot ajudar és el del clima, ja que fins ara no ha fet fred en excés, motiu pel qual moltes persones poden optar per comprar roba, sabates o altres productes relacionats amb l’hivern. Maria Teresa Janer, de Blau i Rosa, creu que serà una campanya de rebaixes bona i destaca que en el seu cas va començar amb “força des del diumenge”. Altres comerciants, com Norma Ordax, de l’?’ptica Fàbrica, pensen que les rebaixes d’aquest any seran “iguals” a les anteriors.

Tot i això, alguns no són tan optimistes i no s’aventuren a predir què pot passar: “Hi ha dies que va molt bé i l’endemà va malament”, explica Nelly Santamaría, d’Stravaganzza.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *