Els comuns i Podem posen sobre la taula propostes per millorar les polítiques d’habitatge

Imagen noticia
L’AEUR repren les activitats amb el seminari ‘Dones i societat’
15 de enero de 2019
Imagen noticia
La flora i fauna de la Riera, a través dels dibuixos de Quim Conca
17 de enero de 2019

Els comuns i Podem posen sobre la taula propostes per millorar les polítiques d’habitatge

Imagen noticia

Catalunya en Comú i Podem Rubí van organitzar dissabte la primera jornada programàtica per definir el seu programa electoral, en la qual van participar una trentena de persones. Entre les moltes propostes que van sorgir en els grups de treball, n’hi va haver algunes relacionades amb el problema d’accés a l’habitatge.

En aquest sentit, les dues formacions, que es presentaran amb la candidatura En Comú Podem, proposen que l’Ajuntament intervingui en el mercat i que es doni un impuls real a la rehabilitació d’habitatges, dues de les propostes més reivindicades pel grup municipal d’Iniciativa i que han de servir per donar sortida als més de 3.000 pisos buits que hi ha a la ciutat. «Creiem que l’administració ha d’intervenir en el mercat per garantir el dret a l’habitatge», ha explicat Andrés Medrano, portaveu de Podem.

Per aquest motiu, les dues formacions organitzen el 23 de gener al Rubí Forma una jornada amb experts en la qüestió de l’habitatge dins del cicle ‘Pensa Rubí’. Els convidats són Janet Sanz, regidora de l’Ajuntament de Barcelona, i Carlos Águila, que treballa en polítiques públiques d’habitatge i membre del Sindicat del Lloguer de Rubí.

Els comuns carreguen contra l\’Ajuntament per la gestió dels pisos de Sant Jordi Parc
Catalunya en Comú i Podem han criticat la posició de l\’Ajuntament respecte als pisos de Sant Jordi Parc afectats per la compra d\’un fons voltor. L\’alcaldessa, Ana M. Martínez, va anunciar que havia arribat a un acord amb l\’empresa per negociar de forma individual amb cada veí, però l\’assemblea de veïns, el Sindicat i el mateix Ple de l\’Ajuntament havien acordat negociar de forma col·lectiva: \»L\’Ajuntament ha trencat l\’acord del Ple, en comptes d\’estar al costat dels llogaters i donar suport a la negociació col·lectiva\», ha afirmat la candidata d\’En Comú Podem, Ànnia García, que creu que això pot ser \»perjudicial\» per la negociació dels veïns amb Medasil, l\’empresa que ha adquirit el bloc.