Els drets dels infants centren la trobada d’Obres Socials de Maristes organitzada a Rubí

Imagen noticia
Preocupació ciutadana per l’expansió de la vespa velutina pel municipi
15 de marzo de 2019
Imagen noticia
L’Associació d’Automòbils Antics de Rubí rep el 3r Premi Elegància en el Ral·li de Sitges
19 de marzo de 2019

Els drets dels infants centren la trobada d’Obres Socials de Maristes organitzada a Rubí

Imagen noticia

L’Espai 14/13 del Centre Cívic La Cruïlla, al barri del Pinar, va acollir divendres passat la jornada ‘La defensa dels drets dels infants, element irrenunciable de la nostra missió’, en el marc de la Trobada d’Obres Socials Maristes d’aquest any, que per primera vegada s’ha organitzat a la nostra ciutat.

La jornada, que va aplegar més d’un centenar de professionals de l’atenció als infants i d’educadors d’obres socials de tot Catalunya, va arrencar amb la taula rodona ‘Visibilitzem l’abús sexual infantil: una responsabilitat compartida’, moderada per Carme Tello, de l’Associació Catalana per la Infància Maltractada (ACIM) i amb la participació de professionals de diferents àmbits.

Pep Prats, director de l’Associació Compartir-Grup Social Marista de Rubí, va assenyalar que «volem tenir una actitud proactiva en relació a la problemàtica de l’abús infantil, i per tant, vam apostar per aquest espai de debat tècnic, on més enllà de fer valoracions, el que pretenem és que professionals acreditats ens puguin donar llum de com abordar en un futur aquesta dificultat».

La segona part de la trobada es va centrar en els drets dels infants i als reptes als quals s’enfronten els educadors en la defensa d’aquests. La xerrada va comptar amb la participació de Jorge Cardona, catedràtic de Dret Internacional Públic i membre del Comitè dels drets dels infants a les Nacions Unides, i amb Álvaro Sepúlveda, germà marista de la Fundació Marista per a la Solidaritat Internacional.

La jornada s’emmarca en la Trobada d’Educadors d’Obres Socials Maristes 2019, una proposta que es realitza de manera anual en el si de les obres socials de Maristes i que té per objectiu ser un fòrum de diàleg i formació per als educadors de les obres, oberta a l’entorn. Els Maristes gestionen a Catalunya 14 obres socials, entre centres de medi obert i centres de medi residencial, i atenen més d’un miler d’infants i joves i les seves famílies.