Els Gegants de Rubí, a la Trobada Comarcal del Vallès

Imagen noticia
Cap de setmana de festa al barri del 25 de Setembre
1 de junio de 2018
Imagen noticia
La qualitat de les propostes del Festival Teatre sense teatre captiva el públic
5 de junio de 2018

Els Gegants de Rubí, a la Trobada Comarcal del Vallès

Imagen noticia

Els Gegants de Rubí han participat aquest cap de setmana a la XXIV Trobada Comarcal de Gegants del Vallès Occidental i Oriental, organitzada conjuntament per les colles geganteres de Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor aquest passat cap de setmana.

La festa va arrencar divendres amb diverses activitats i es va allargar fins a diumenge, punt àlgid de la celebració amb la Trobada de Gegants de poblacions dels dos vallesos. A partir de les 9 hores, va tenir lloc la plantada de gegants als camps de la rectoria de Sant Pere de Vilamajor i posteriorment es va fer el primer ‘Ball a Vallès’, amb les colles de Sant Cugat, colla organitzadora de la trobada comarcal de l’any passat i la de Sant Pere de Vilamajor, coorganitzadora de la d’enguany.

L’actuació va servir com a tret de sortida de la cercavila de gegants que va finalitzar a les 12 hores a la plaça de la vila de Sant Antoni de Vilamajor. Un cop allà van tenir lloc les presentacions de les colles i els parlaments i es va repetir el ‘Ball a Vallès’. Després es va oficialitzar el traspàs de la banda de Pubilla del Vallès de la geganta de Sant Cugat a les gegantes de Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor. El ball final conjunt de les colles participants es va suspendre a causa del mal temps.

El nou pergamí del gegant Roc
Aquest dissabte 9 de juny es lliurarà al gegant Roc un nou pergamí de la ciutat. L’acte, previst per a les 10 hores, tindrà lloc a la sala de plens de l’Ajuntament, on l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i la cap de colla, Fina Hinojosa, signaran el pergamí, que inclou una breu història dels gegants de la ciutat i el que representen.

El lliurament del document tindrà lloc a la plaça de Pere Aguilera, on restaran plantats els gegants mentre es firma el pergamí. Ja amb el pergamí nou, els gegants Roc i Paula oferiran un ball a plaça.