Els Gegants de Rubí apadrinen un gegantó de Sant Llorenç Savall

Imagen noticia
L’habilitació de dues placetes a l’illa de vianants suposa canvis en el sentit de cirulació
31 de enero de 2020
Imagen noticia
Continental posa una primera oferta sobre la taula per abordar els acomiadaments
4 de febrero de 2020

Els Gegants de Rubí apadrinen un gegantó de Sant Llorenç Savall

Imagen noticia

La colla gegantera de Rubí, encapçalada pels gegants Roc i Paula i els gegantons Laia, Galderic i l’Orelletes, es van desplaçar diumenge fins a Sant Llorenç Savall per participar en el bateig del nou gegantó de la població, el Mestre Gras.

Els gegants de Rubí van exercir, amb els gegants de la colla d’Ullastrell, com els padrins de la nova figura, dedicada a un antic mestre del municipi recordat pels seus mètodes pedagògics. La festa del bateig va arrencar a les 11 h a la plaça de la Casa de Cultura amb la plantada dels gegants amfitrions -Joan Muntada i la Guida de Savall i els gegantons Tin-tin i la Nena del Set-, els padrins d’Ullastrell -la Serra Vella i el Deu Bacus- i els gegants i gegantons de Rubí.

Cap a les 11.45 h va arrencar el bateig, amb un ball de benvinguda dels gegants locals i la presentació del Mestre Gras, qui va oferir al públic present el seu primer ball. Tot seguit es va iniciar una cercavila pel poble que va acabar a la plaça de l’escola Mestre Gras.

Allà van tenir lloc els balls protocol·laris de l’estrena de la nova figura, els parlaments oficials i el lliurament de regals entre les colles participants. També es va lliurar un record dels descendents del Mestre Gras. Finalment, van tenir lloc el ball final conjunt de totes les figures i les fotos dels padrins amb el seu fillol i de tots els gegants participants.