L’habilitació de dues placetes a l’illa de vianants suposa canvis en el sentit de cirulació

Imagen noticia
Els paradistes del Mercat exigeixen solucions als greus problemes de manteniment de l’edifici
30 de enero de 2020
Imagen noticia
Els Gegants de Rubí apadrinen un gegantó de Sant Llorenç Savall
3 de febrero de 2020

L’habilitació de dues placetes a l’illa de vianants suposa canvis en el sentit de cirulació

Imagen noticia

Des d\’aquest divendres, l\’Ajuntament de Rubí canvia el sentit de la circulació d\’alguns carrers de l\’illa de vianants i els seus voltants per tal d\’ubicar dues placetes interiors al carrer Maximí Fornés, una en el tram entre plaça Catalunya i carrer Montserrat i la segona, entre el carrer Sant Joan i Pere Esmendia. La creació d\’aquestes placetes comporta que no es podrà creuar amb el cotxe pel carrer Maximí Fornés perquè hi haurà jardineres que ho impediran, tal com es va fer a la plaça d\’Onze de Setembre.

Segons ha explicat el consistori, l\’objectiu d\’aquesta mesura és pacificar encara més l\’illa de vianants, recuperant espai públic per a les persones que van a peu i guanyar espais per gaudir i compartir: \»Volem que els i les vianants siguin els protagonistes dels carrers i que aquests es converteixin en llocs de trobada i de joc, d\’intercanvi cultural, econòmic i social\», ha explicat l\’alcaldessa, Ana M. Martínez.

La incorporació d\’aquests nous espais suposa canvis en el sentit de la circulació d\’alguns carrers de l\’illa de vianants. Així, el carrer Riera servirà de via d\’entrada i de sortida per als veïns que tenen l\’aparcament al carrer Maximí Fornés, en el tram entre plaça Catalunya i c. Montserrat, i als carrers Sant Ignasi i Sant Francesc. Aquest itinerari també el podran fer servir els que tenen l\’aparcament al carrer de Sant Joan, tot i que també poden accedir contra direcció, com ja estan fent actualment. A més, el carrer Montserrat passarà a ser de baixada a partir del passeig Francesc Macià i s\’ampliarà la zona de càrrega i descàrrega.

En canvi, els vehicles que hagin d\’accedir al carrer Doctor Turró, ho hauran de fer pel carrer Torrijos, que canvia el sentit de la circulació. A més, el carrer de la plaça Salvador Allende ara serà unidireccional, en direcció al carrer Sant Joan.

Els vehicles que ja estiguin autoritzats no hauran de fer servir cap gestió per actualitzar el seu permís i senzillament han de tenir en compte els nous itineraris per sortir i entrar dels seus aparcaments o comerços.