Els jardins de l’Ateneu acolliran diumenge un concert de sardanes

Cartell El príncep feliç
Mostra d’il·lustracions originals d’Albert Asensio, a Lectors al tren!
23 de julio de 2021
Aketza Sumell
Aketza Sumell, de la UAR, campió d’Espanya sub-16 en salt d’alçada
23 de julio de 2021

Els jardins de l’Ateneu acolliran diumenge un concert de sardanes

Els jardins de l’Ateneu acolliran aquest diumenge 25 de juliol a les 18.30 h un concert de sardanes organitzada pel Foment de la Sardana de Rubí amb la col·laboració de l’Ajuntament.
L’audició estarà interpretada per la Cobla Contemporània i constarà d’un programa dividit en cinc temàtiques.

En el primer bloc, la supersardana de l’any, es podran sentir tres temes com són ‘L’Aplec de Cubelles’ de Jordi Paulí, ‘Essència d’Aplec’ d’Enric Ortí i ‘Porta-la amb tu’ d’Olivier Marquès.El concert continuarà amb estrenes recents del 2021, com ara ‘Sant Feliu de Guíxols, ànima de la sardana’, de F. Xavier Cassanyes, ‘Olesa, 40 i més’ de Maria Mercè Navarro i ‘Pare i fill’ (obligada de tible i trompeta) de Jeroni Velasco.


Com a peça dedicada a Rubí, el programa inclou la sardana ‘El nostre carrer Sant Jaume’ de Joaquim Soms. Cal recordar que el Foment de la Sardana sempre ofereix una audició per les festes del carrer Sant Jaume, que enguany no es poden celebrar per la pandèmia, per la qual cosa el tema escollit serà un homenatge a una de les festes més emblemàtiques i històriques de la ciutat.


La Cobla Contemporània és coneguda per les seves adaptacions en forma de sardana de bandes sonores, de circ o òpera. En el concert de diumenge, el quart bloc estarà dedicat al Sardaxou Cinema i inclourà tres peces de bandes sonores: ‘Un conill perdut a la neu’ de Lluc Vizentini, ‘El so de la música’ d’Agustí Serratacó i ‘Pirates amb bicicleta’ de Daniel Gasulla.

La Cobla Contemporània, durant la seva actuació a les Festes del carrer Sant Jaume l’any 2019. / Arxiu J. A. Montoya


Finalment, l’audició es tancarà amb dos temes de Festa major com són ‘Summermabo’ de Gerard Pastor i ‘Sardarumba’ de Jeroni Velasco.


L’aforament als jardins de l’Ateneu és limitat per les restriccions vigents a causa de la pandèmia i s’han de respectar totes les mesures sanitàries anticovid-19.
Per assistir al concert i formalitzar la inscripció cal trucar al telèfon 676722381 o bé enviar un correu electrònic a l’adreça fomentdelasardanaderubi@gmail.com.