Els membres de les meses electorals per a les eleccions comencen a rebre les notificacions

Imagen noticia
L’AUP demana que es multi a Endesa per no certificar l’energia verda
22 de enero de 2021
Imagen noticia
L’Ajuntament planta una seixantena d’arbres a la zona del CAP Mútua, Sant Jordi Parc i la plaça Pearson
26 de enero de 2021

Els membres de les meses electorals per a les eleccions comencen a rebre les notificacions

Imagen noticia

El sorteig per designar els responsables de les meses electorals de cara les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer es va celebrar el dimecres a través d\’un ple extraordinari. Algunes de les persones designades ja han rebut la notificació i el manual d\’instruccions on s\’explica quines són les funcions que hauran de dur a terme durant la jornada electoral. La ciutadania també pot consultar si ha estat cridada a formar part d\’una mesa al web https://app-eleccions.rubi.cat/#/sorteig. Els únics requisits de les persones escollides és que han de saber llegir i escriure i han de tenir entre 18 i 70 anys, tot i que en el cas dels majors de 65 anys poden renunciar en un termini de 7 dies. S\’escullen un president i dos vocals per mesa i dos suplents per cadascun dels tres càrrecs.

En total, s\’han elegit 801 rubinencs per a formar part de les 89 meses a través de les quals poden votar 55.301 rubinencs en uns comicis molt marcats per la incidència de la covid i que encara no està confirmat que s\’arribin a celebrar, ja que la decisió la prendrà el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 8 de febrer, només sis dies abans de la data.

L\’elevada incidència del coronavirus fa que moltes persones estiguin preocupades per aquesta jornada, especialment aquelles que els ha tocat estar a la mesa electoral, però també molta gent gran a l\’hora d\’anar a votar. El govern de Catalunya, tot i que ha demanat l\’ajornament per mesures sanitàries, insisteix que a dins del col·legi electoral es faran servir totes les mesures de prevenció perquè sigui una votació segura, tot i que reconeix que el risc zero no existeix. Així, s\’han establert tres franges de votació: la primera, de 9 h a 12 h per als col·lectius vulnerables; la segona, de 12 h a 19 h per a la població en general; i la tercera, de 19 h a 20 h per a les persones confinades i positius de covid-19.

A banda de mantenir la distància de seguretat, utilitzar la mascareta i rentar-se les mans de manera sovint, els locals electorals es ventilaran de forma regular i les entrades i les sortides d\’aquests es farà per accessos diferents per evitar aglomeracions. Es recomana portar el vot preparat des de casa i accedir al local sense acompanyat si no en cas de necessitat. A més, els membres de la mesa rebran un equip de protecció individual per a la franja de votació dels confinats i positius, a banda de la resta de protecció que hauran de fer servir durant la resta de la jornada.

El govern també ha demanat a la gent que faci ús del vot anticipat. El vot es pot demanar per via telemàtica amb un certificat electrònic al web https://www.correos.es o presencialment a una oficina de Correus amb un document d\’identificació. En aquest darrer cas, es pot demanar cita prèvia al web o a través de l\’aplicació de Correus. Posteriorment, Correus farà arribar per correu certificat tota la informació que sigui necessària per emetre el vot. Atesa la situació excepcional, el votant podrà lliurar el sobre amb la papereta a l\’empleat de Correus per evitar anar més tard a una oficina de Correus. Si ho prefereix, però, l\’elector pot anar a l\’oficina de Correus a enviar el vot per correu certificat, un tràmit que no cal que faci de forma personal. El vot anticipat es pot sol·licitar fins al 5 de febrer a les 14 h.