Els més de 10.500 alumnes rubinencs tornen a classe en un inici de curs marcat per la normalitat

Imagen noticia
Més d’una trentena d’entitats i partits participen a l’acte institucional de la Diada
11 de septiembre de 2018
Imagen noticia
Un grup belga compra Ipagsa i acomiadarà uns 60 treballadors
13 de septiembre de 2018

Els més de 10.500 alumnes rubinencs tornen a classe en un inici de curs marcat per la normalitat

Imagen noticia

Amb alegria per retrobar els companys de classe després d’unes llargues vacances, una mica de nerviosisme per les novetats del nou curs escolar i alguns plors entre els més petits, aquells que s’han incorporat per primera vegada a l’escola. Així ha arrencat el nou curs per als 10.569 estudiants d’infantil, primària i ESO que han tornat a omplir les aules d’escoles i instituts de Rubí aquest dimecres. Una tornada a les classes que s’ha viscut a Rubí sense incidències remarcables i amb la normalitat com a tònica general.

En un dels centres on més nerviosisme i expectació s’ha viscut durant aquest primer dia ha estat en l’institut Torrent dels Alous, on professors i alumnat estrenaven nou edifici després de set anys en mòduls prefabricats.

Coincidint amb l’inici del curs, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha visitat a primera hora del matí les noves instal·lacions, que paulatinament s’anaven omplint d’alumnes disposats a descobrir les característiques d’un edifici on hauran de passar moltes hores al llarg de la seva formació.

Anna Malonda, directora del centre, ha explicat que tant professors com alumnes estan molt il·lusionats amb el nou edifici, tot i que encara falten alguns detalls de l’interior. «Ja tenim tot el mobiliari interior i tenim uns diners per destinar a l’edifici, a poc a poc, l’anirem fent al nostre gust», ha assenyalat. Segons Malonda, l’estrena de les instal·lacions comportarà una nova imatge corporativa i un nou impuls pel projecte pedagògic del centre amb noves metodologies, nous projectes i la potenciació de l’atenció en la diversitat. Del nou institut, només restarà el pavelló esportiu que podria ja s’està construint i que estarà enllestit al gener.

Per la seva part, l’alcaldessa ha agraït la paciència de tota la comunitat educativa del centre pels anys en barracons i per les obres.

El curs escolar a Rubí ha arrencat també amb altres novetats com un nou grup de P3 a l’escola Joan Maragall.

Escola El Bosc
Ana M. Martínez ha aprofitat l’inici del nou curs per recordar que l’assignatura pendent de la ciutat en matèria d’educació continua sent l’Escola del Bosc. La màxima responsable municipal ha assegurat que l’Ajuntament continuarà treballant perquè aquesta escola tingui un centre nou i pugui abandonar els barracons actuals. Sobre la possibilitat, apuntada des dels Serveis Territorials d’Ensenyament, que s’aposti per una escola-institut, Martínez ha apuntat que el consistori veu amb «molt bons ulls aquesta proposta», que ja s’havia plantejat fa anys, però que el canvi de govern a la Generalitat va aturar. «Per nosaltres és un model a treballar perquè creiem que té molts avantatges», ha assegurat.