Els organitzadors de La Nocturna treballen per poder mantenir i adaptar l’activitat

Imagen noticia
L’Ajuntament ofereix al Departament d’Educació edificis municipals per poder fer classes o extraescolars
15 de junio de 2020
Vens?
17 de junio de 2020

Els organitzadors de La Nocturna treballen per poder mantenir i adaptar l’activitat

Imagen noticia

Rubí d\’Arrel i el Centre Excursionista de Rubí (CER) ja estan preparant la propera edició de La Nocturna, la caminada que es fa a Rubí durant la nit a la tardor des de fa anys. Tot i la incertesa per l\’epidèmia, els impulsors d\’aquesta activitat estan treballant per adaptar la 13a edició de la caminada i tenen la intenció de mantenir-la en el calendari.

La Nocturna tindria lloc el 3 d\’octubre i es faria per camins més amples i espaiosos que en altres edicions per garantir la distància de seguretat. A més, és molt probable que no es puguin fer punts d\’interès intermedis i s\’haurà de buscar una ubicació ampla com a punt d\’arribada i de sortida: \»No és fàcil, perquè no sabem com estarà el panorama de la covid-19 durant la primera setmana d\’octubre, però de moment no la suspendrem i la tirarem endavant amb algunes condicions i al setembre prendrem una decisió definitiva\», ha explicat Falet Bosch, de Rubí d\’Arrel. Jordi Puig, del Centre Excursionista, també reconeix que hi ha \»moltes incerteses, però la voluntat és fer-la i adaptar La Nocturna a les mesures de protecció\».

La Nocturna lliura la recaptació solidària de les darreres dues edicions
Els organitzadors de La Nocturna van lliurar la recaptació solidària de les dues darreres edicions de la caminada, la del 2018 i la del 2019. L\’entitat va fer un concurs en el qual es van presentar més de mitja dotzena de propostes i un jurat va decidir atorgar 1.200 euros a cadascun dels dos projectes guanyadors: \’Tots fem barri\’, de l\’Associació de Veïns de Les Torres 2000, i el projecte de menors no acompanyats del Club de Futbol Can Mir.

Montse Serra, presidenta de l\’AV de Les Torres, ha dit que estan molt \»contents\» per haver rebut la donació i ha explicat que el projecte premiat és un espai d\’acollida per a nouvinguts on la gent pot anar a prendre idiomes i que també funciona com a lloc de trobada i d\’unió a les tardes, on s\’ofereix fruita i làctics com a berenar: \»Nosaltres ens hem adaptat a les circumstàncies i a la gent, tenim persones que arriben que no tenen papers ni padró i intentem fer un acompanyament\», i ha afegit que els diners serviran per \»organitzar l\’espai de forma definitiva i mantenir-lo en el temps\».

Pel que fa al Can Mir, el president de l\’entitat, Jordi Peiró, també s\’ha mostrat molt satisfet per la donació de 1.200 euros i ha subratllat la tasca \»d\’inclusió\» que fa el club en diversos vessants. Concretament, en el cas del projecte premiat per La Nocturna es tracta d\’una col·laboració amb els joves estrangers no acompanyats que viuen a Rubí, en un casal gestionat per la Fundació APIP-ACAM. A través del futbol, els joves i adolescents gaudeixen d\’un espai d\’esbarjo que alhora els facilita la inclusió social i l\’aprenentatge de valors. Peiró ha explicat que l\’objectiu del club no és \»guanyar campionats, sinó formar persones, integrar-les i treballar per la seva inclusió\».