‘Els Pastorets’ del Casal Popular no fallen per Nadal

Imagen noticia
Els drets socials, objectiu prioritari de la candidatura Catalunya en Comú-Podem
13 de diciembre de 2017
Imagen noticia
El concert ‘Rock&Christmas’ dona el tret de sortida a la nova etapa de l’Espai 14/13
15 de diciembre de 2017

‘Els Pastorets’ del Casal Popular no fallen per Nadal

Imagen noticia

El Casal Popular es converteix cada Nadal en l’escenari de l’obra de teatre ‘Els Pastorets’, a càrrec del grup escènic de l’entitat i de l’Escola de Sardanes Flor de Neu. La representació de l’obra de Josep Maria Folch i Torres és una de les tradicions més esteses durant el Nadal arreu de Catalunya i també a Rubí, on es representa des del 1924.

La primera de les representacions de l’obra ‘Els Pastorets’ tindrà lloc aquest diumenge a les 18 hores al Casal Popular. I la resta seran el 24 de desembre a les 11 hores, i el 30 de desembre i 7 de gener a les 18 hores. El preu de les entrades és de 6,50 euros, 5 euros per a infants fins a 10 anys i jubilats i 4 euros per a socis de La Xarxa i del TR3SC; i es poden comprar abans de l’espectacle a la taquilla o bé a través del web www.casalpopular.org.

Música en directe
La representació del clàssic de Folch i Torres, dirigida per Daniel Bové, tindrà per primera vegada música en directe, a càrrec de l’Escola de Música Pere Burés. Una altra de les novetats més importants serà que el decorat d’El Temple és nou, així com la coreografia de les fúries i els vestuaris de Llucifer i Satanàs.

‘Els Pastorets’ és una obra de teatre que combina diversos continguts de temàtica religiosa, com el naixement de Jesús, altres més pagans, com la lluita entre el bé i el mal encarnada en els personatges de Llucifer i Satanàs i les peripècies dels pastors, els més coneguts dels quals són Lluquet i el Rovelló i que porten la característica barretina catalana.

La tradició de representar ‘Els Pastorets’ en pobles catalans es remunta fins al segle XVI i hi ha diverses versions, però actualment, la majoria d’espectacles segueixen l’adaptació que va fer Josep Maria Folch i Torres el 1916.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *