Els patis de quatre escoles, oberts a la ciutadania en horari de tarda o cap de setmana

L’Ajuntament convida els comerciants locals a participar a la R-Outlet del 16 d’octubre
30 de septiembre de 2021
El preu del lloguer a Rubí baixa un 6,35%, un any després de l’entrada en vigor de la regulació
1 de octubre de 2021

Els patis de quatre escoles, oberts a la ciutadania en horari de tarda o cap de setmana

Abans de la pandèmia, el pati del Pau Casal ja participava en aquest projecte. / Ajuntament

Durant el curs escolar, la ciutadania podrà fer ús en horari de tarda o de cap de setmana dels patis de les escoles Pau Casals, Ramon Llull, Joan Maragall i Torre de la Llebre. Així, el consistori reprèn la proposta Patis Oberts, aturada per la pandèmia, i l’amplia a quatre centres educatius.

A partir de demà, l’escola Pau Casals obrirà el seu pati els dissabtes de 16 a 19 h i el Ramon Llull, els diumenges de 10.30 a 13.30 h. Des del 4 d’octubre, el pati de l’escola Joan Maragall obrirà per a la ciutadania de dilluns a divendres de 16.30 a 18.30 h. L’escola Torre de la Llebre també se suma a la proposta i obrirà el seu pati de dilluns a divendres, de 16 a 18 h, a partir del 13 d’octubre.

Els patis disposaran d’un monitor durant tot l’horari d’obertura al públic. Aquest professional s’encarregarà de les funcions d’obertura i tancament del recinte, el dinamitzarà proposant jocs per a diferents franges d’edat i vetllarà perquè hi hagi una bona convivència i s’hi mantinguin actituds cíviques. Algunes de les activitats que tindran lloc als patis oberts s’emmarcaran dins de les propostes del Carnet Rubí 360.

El projecte Patis oberts té com a objectiu optimitzar els usos dels patis dels centres educatius posant-los a disposició de la ciutadania fora de l’horari escolar, tot convertint-los en nous espais de lleure de proximitat i segurs on es promou el civisme i l’esport. Com a qualsevol espai públic de la ciutat, la responsabilitat dels infants és de les seves famílies. Els i les usuàries menors de 12 anys hi han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Deja una respuesta