Els pensionistes tornen a manifestar-se i demanen reflexionar sobre el vot a les generals

Imagen noticia
Més de 400 persones participen a la Festa de l’Autisme
8 de abril de 2019
Imagen noticia
Exposició de dibuixos de Carlos Martínez a edRa
10 de abril de 2019

Els pensionistes tornen a manifestar-se i demanen reflexionar sobre el vot a les generals

Imagen noticia

Una nova manifestació de pensionistes ha recorregut aquest dimarts al matí el centre de la ciutat, des de la plaça Pere Aguilera fins al Mercat.

Organitzada pel Moviment per a unes Pensions Públiques Dignes de Rubí (MPPD) i amb el suport de la plataforma Rubí Sanitat, la mobilització ha aplegat més d’un centenar de persones que han corejat consignes com ‘Gobierne quien gobierne, las pensiones se defienden’, ‘Y tu que estás mirando también te están robando’, o ‘Los bancos, ladrones, nos roban las pensiones’.

Tant l’assemblea inicial com la manifestació posterior i l’acte final a la plaça del Mercat ha estat marcada per la preocupació del col·lectiu davant les eleccions generals del 28 d’abril i el govern estatal que pugui sortir d’aquestes. Tot i no voler entrar en qüestions ideològiques, els pensionistes han insistit que cal pensar molt bé a quin partit es vota, en referència als partits de dretes que no garanteixen el futur del sistema públic de pensions i que defensen les pensions privades.

A més, s’ha fet una crida a participar en la manifestació organitzada pel Moviment Pensions Dignes per aquest dissabte 13 d’abril a Barcelona, per la qual s’han citat a les 9.45 hores davant dels Ferrocarrils de la Generalitat. El moviment, que ja supera un any de lluita reivindicativa, defensa blindar les pensions a la Constitució, pensions mínimes de 1.080 euros i vincular la seva actualització a l’IPC.

Durant l’acte, també s’ha fet un minut de silenci pel cas de l’home madrileny que ha ajudat a la seva dona malalta a complir la seva voluntat de morir i que ara es pot enfrontar a penes de presó i per aquelles persones que moren en llistes d’espera per la manca de recursos de la sanitat pública. En aquest sentit, el col·lectiu també reclama una sanitat pública de qualitat.