Els pressupostos participatius del 2021 queden suspesos

Imagen noticia
Comencen les obres de rehabilitació del Casino després d’un any i mig de retard
7 de julio de 2020
Imagen noticia
Concert de Roger Margarit aquest divendres des del terrat de l’Antiga Estació
9 de julio de 2020

Els pressupostos participatius del 2021 queden suspesos

Imagen noticia

La situació sanitària ha obligat l’Ajuntament a suspendre els pressupostos participatius del 2021, que es reprendran l’any vinent de cara a executar-los el 2022. El consistori volia fomentar la participació i el debat presencial per enfortir el debat i la implicació ciutadana en la presa de decisions, però la situació no ho ha permès: «Volíem augmentar la participació i la qualitat del procés participatiu, des de la presentació de les propostes fins a les votacions, objectius que ja queden fixats per la propera edició», ha explicat Pau Navarro, regidor de Participació Ciutadana. En canvi, és probable que es pugui mantenir el procés participatiu dels infants i adolescents, segons ha explicat Navarro: «Treballem per mantenir l’edició d’aquest any, perquè el seu format permetria una millor adaptabilitat a les mesures sanitàries de la covid-19».

S’executaran les propostes guanyadores de l’any passat
Pel que fa a l’edició 2020 dels pressupostos participatius, començaran a executar-se durant aquest any les propostes guanyadores de la votació que va tenir lloc l’any passat. Es millorarà el parc de Ca n’Alzamora, s’ampliarà la zona d’ombra del parc del Rivo Rubeo, es milloraran els equips de l’Escola de Música, es farà una prova pilot contra el mosquit tigre i s’implementarà una aplicació pensada per a famílies amb persones amb diversitat funcional al seu càrrec. Els projectes es poden consultar a la plataforma Rubí Participa.

Pel que fa al procés d’infants i adolescents, es tirarà endavant properament la instal·lació d’equipament esportiu i la posada en marxa d’aparcaments segurs per a bicicletes, les propostes treballades al Consell dels Infants i Adolescents durant el 2019.