Els Reis Mags arriben a Rubí amb fortes mesures de seguretat per la pandèmia

Imagen noticia
La màgia dels Reis d’Orient omple de gent els carrers
5 de enero de 2020
Imagen noticia
La companyia rubinenca Fata Morgana Teatre estrena ‘Peces’ a Barcelona
7 de enero de 2020

Els Reis Mags arriben a Rubí amb fortes mesures de seguretat per la pandèmia

Imagen noticia

L\’arribada dels Reis d\’Orient més especial i amb més mesures de seguretat al Castell
La pandèmia provocada per la COVID-19 no ha aturat l\’arribada dels Reis d\’Orient a Rubí aquest dimarts a la nit, enguany sense la tradicional Cavalcada de Reis i en un format diferent amb moltes mesures de seguretat. La recepció de Melcior, Gaspar i Baltasar va tenir lloc a l\’amfiteatre del Castell, amb control d\’aforament i distància de seguretat per les famílies que van poder gaudir de l\’arribada dels Reis des de les grades.

Per evitar les habituals aglomeracions de la Cavalcada, la visita dels Reis es va realitzar en diversos torns entre les 17:30 i les 21:30, amb un recorregut per l\’Arborètum i diferents espais del recinte del Castell Municipal on estava instal·lat el Campament dels Reis i el Mag Rubisenc. L\’arribada va comptar amb sorpreses com l\’elefant Bòjum i les estances reials, que va estar obert durant els dies previs al públic, sempre amb reserva d\’entrada prèvia. L\’Ajuntament també va oferir una retransmissió en directe de l\’arribada dels Reis a les xarxes socials de Rubí Ciutat, per a tots els rubinencs i rubinenques que es van quedar sense entrades per assistir a la recepció.

El Mag Rubisenc i el seu petit ajudant Melquíades van lliurar les claus de Rubí a Ses Majestats, una entrega a la qual no ha pogut assistir l\’alcaldessa, Ana M. Martínez, pel seu recent positiu en COVID-19. Un grup d\’infants de Rubí van participar en l\’acte, fent arribar els desitjos de tots els rubinencs deixant-los dins la saca màgica del Mag Rubisenc.

Tot seguit, la cartera reial va llegir una carta en nom de l\’alcaldessa, recollint el desig dels rubinencs \»d\’alegria que inundi totes les llars i l\’esperança per un any millor\». Finalment, el rei Melcior, en nom dels ses Majestats, es va mostrar \»molt impressionat\» per com els infants han afrontat la pandèmia \»amb esforç i valentia\» i han après a \»estimar-se a distància, fer videotrucades amb la família, amics i escola i a portar mascareta\».

Crítiques per l\’escassetat d\’entrades
La campanya dels Reis d\’enguany ha generat crítiques ciutadanes per l\’escassetat d\’entrades per assistir a l\’espectacle i perquè les entrades, gratuïtes, es van esgotar poc després de poder fer la reserva. En aquest sentit, la Federació de Mares i Pares d\’Alumnes de Rubí (FAMPAR) ha criticat que s\’han ofert molt poques places per donar la benvinguda als Reis a la ciutat, tenint en compte que a Rubí hi ha més de 10.000 nens i nenes amb edats compreses entre els 0 i els 11 anys.