Els treballadors de Continental tornen al carrer per defensar els seus llocs de feina

Imagen noticia
Rubí registra un increment dels robatoris amb violència i intimidació durant el 2019
28 de febrero de 2020
Imagen noticia
La Cambra de Terrassa presentarà a Rubí l’avantprojecte de llei per a la dinamització del comerç local
3 de marzo de 2020

Els treballadors de Continental tornen al carrer per defensar els seus llocs de feina

Imagen noticia

Mig miler de persones van participar en la nova manifestació convocada pels sindicats CCOO, FTC i UGT de l\’empresa Continental a Rubí el dissabte al matí. Els treballadors de l\’empresa, acompanyats per familiars, amics, representants sindicals i polítics, a més de rubinencs i rubinenques solidaritzats amb la causa, van reclamar el manteniment dels 760 llocs de treball amenaçats per la reestructuració de plantilla anunciada per la multinacional.

Després de les primeres mobilitzacions dels treballadors i davant la convocatòria de vaga indefinida, Continental va aturar temporalment l\’ERO per establir una mesa de negociació informal amb la plantilla. \»No tenim la pressió de les dates, però nosaltres tenim pressa per saber quin és el nostre futur per resoldre les diverses situacions laborals de la plantilla\», afirma Núria Requena, presidenta del Comitè d\’Empresa de Continental. La plantilla demana informació clara sobre les opcions de futur de Continental Rubí, ja que segons diuen a les reunions el representant de l\’empresa els trasllada que hi ha confidencialitat sobre les importants empreses d\’automoció que estan interessades a assolir l\’activitat de la fàbrica.

La manifestació va sortir des de l\’skatepark a la carretera de Rubí, continuant pel carrer Cervantes, l\’avinguda Francesc Macià fins a arribar a la plaça de Pere Aguilera, on es va posar punt final amb la lectura d\’un manifest. En el document, la plantilla va reivindicar el compliment de l\’empresa d’allò que és \»just i digne\» per a la plantilla, negociar les opcions per continuar o finalitzar la seva vida laboral. \»Seguim lluitant i vigilant fins al final, fins a l\’última firma\», va explicar Requena.

Continental Rubí està realitzant una anàlisi de sis mesos per decidir el futur de la planta, ja que l\’empresa volia implantar-hi les noves tecnologies del sector de l\’automoció, que encara compta amb tecnologia analògica, però aquesta adaptació requereix una inversió molt gran que els directius no veuen factible comparada amb els beneficis que genera el negoci. Per aquest motiu la multinacional estaria pensant en reubicar la producció a països amb mà d\’obra més barata com la Xina, la República Txeca o Romania.

Segons el Comitè d\’Empresa, s\’està analitzant la possible reindustrialització i l\’acord amb un inversor per mantenir la producció d\’automoció actual o destinar-la a un altre producte i, per l\’altra banda, el pla social amb les condicions de sortida dels treballadors o les condicions de contracte en cas que es mantingués l\’activitat.

La manifestació va comptar amb el suport del Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí i amb la batucada Rekundé Percusión. Dimarts al matí, els treballadors i treballadores tindran una nova reunió amb un mediador social i laboral del Departament de Treball.