Font del Ferro assumeix tasques de manteniment a les urbanitzacions

Imagen noticia
Rubí registra un increment dels robatoris amb violència i intimidació durant el 2019
28 de febrero de 2020
Imagen noticia
La Cambra de Terrassa presentarà a Rubí l’avantprojecte de llei per a la dinamització del comerç local
3 de marzo de 2020

Font del Ferro assumeix tasques de manteniment a les urbanitzacions

Imagen noticia

El Centre Especial de Treball (CET) Forestal i de Zones Verdes de Font del Ferro ha assumit recentment el manteniment dels espais verds de diverses urbanitzacions de la ciutat. Una tasca que se suma a les funcions que ja realitzava a diverses zones enjardinades del nucli urbà i als polígons.

La brigada destinada a les urbanitzacions va començar a treballar al desembre per encàrrec de l’Ajuntament, fent el manteniment d’espais verds, marges, voreres i parcel·les situades a Els Avets, La Perla, Ximelis, Can Serrafossà i Can Vallhonrat. La feina inclou tasques de neteja, desbrossament i esporga i en alguns casos puntuals els treballadors de Font del Ferro també arriben a fer propostes d’enjardinament si s’escau.

L’equip compagina aquestes funcions amb el manteniment de polígons tot i que, en aquests moments, els recursos es concentren sobretot a les urbanitzacions per tal d’avançar-se a l’època d’alt risc d’incendi (del 15 de juny al 15 de setembre), quan està prohibit treballar amb maquinària a les zones forestals.

El CET Forestal i de Zones Verds es va crear el 2016 amb l’objectiu de diversificar l’activitat de la societat municipal Font del Ferro i incrementar les possibilitats de contractació de les persones amb discapacitat intel·lectual del municipi. La brigada està formada actualment per quatre equips, que compatibilitzen tasques de neteja i manteniment a polígons i urbanitzacions ─des del 2018 ja es treballava a Castellnou i Can Solà per encàrrec del Servei de Medi Natural─ amb el manteniment de diversos parcs i places enjardinades del municipi, les jardineres de la via pública i els sacs de Babilònia del balcó de l’Ajuntament.

A més, el CET Forestal i de Zones Verdes també accepta encàrrecs privats; actualment assumeix el manteniment dels jardins d’una comunitat de veïns, de la Llar Ca n’Alzamora i del Centre Residencial d’Activitat Educativa (CRAE), entre altres particulars.

L’octubre de 2018, l’empresa de capital públic Font del Ferro SL, dedicada a la integració social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, va ser reconeguda com a mitjà propi personificat de l’Ajuntament de Rubí. Entre altres, això implica que la societat pot vendre productes i prestar serveis al consistori sense les limitacions contractuals que tenen els proveïdors privats amb l’administració.