Font del Ferro assumeix tasques de manteniment a les urbanitzacions

Imagen noticia
Rubí registra un increment dels robatoris amb violència i intimidació durant el 2019
28 de febrero de 2020
Imagen noticia
La Cambra de Terrassa presentarà a Rubí l’avantprojecte de llei per a la dinamització del comerç local
3 de marzo de 2020

Font del Ferro assumeix tasques de manteniment a les urbanitzacions

Imagen noticia

El Centre Especial de Treball (CET) Forestal i de Zones Verdes de Font del Ferro ha assumit recentment el manteniment dels espais verds de diverses urbanitzacions de la ciutat. Una tasca que se suma a les funcions que ja realitzava a diverses zones enjardinades del nucli urbà i als polígons.

La brigada destinada a les urbanitzacions va començar a treballar al desembre per encàrrec de l’Ajuntament, fent el manteniment d’espais verds, marges, voreres i parcel·les situades a Els Avets, La Perla, Ximelis, Can Serrafossà i Can Vallhonrat. La feina inclou tasques de neteja, desbrossament i esporga i en alguns casos puntuals els treballadors de Font del Ferro també arriben a fer propostes d’enjardinament si s’escau.

L’equip compagina aquestes funcions amb el manteniment de polígons tot i que, en aquests moments, els recursos es concentren sobretot a les urbanitzacions per tal d’avançar-se a l’època d’alt risc d’incendi (del 15 de juny al 15 de setembre), quan està prohibit treballar amb maquinària a les zones forestals.

El CET Forestal i de Zones Verds es va crear el 2016 amb l’objectiu de diversificar l’activitat de la societat municipal Font del Ferro i incrementar les possibilitats de contractació de les persones amb discapacitat intel·lectual del municipi. La brigada està formada actualment per quatre equips, que compatibilitzen tasques de neteja i manteniment a polígons i urbanitzacions ─des del 2018 ja es treballava a Castellnou i Can Solà per encàrrec del Servei de Medi Natural─ amb el manteniment de diversos parcs i places enjardinades del municipi, les jardineres de la via pública i els sacs de Babilònia del balcó de l’Ajuntament.

A més, el CET Forestal i de Zones Verdes també accepta encàrrecs privats; actualment assumeix el manteniment dels jardins d’una comunitat de veïns, de la Llar Ca n’Alzamora i del Centre Residencial d’Activitat Educativa (CRAE), entre altres particulars.

L’octubre de 2018, l’empresa de capital públic Font del Ferro SL, dedicada a la integració social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, va ser reconeguda com a mitjà propi personificat de l’Ajuntament de Rubí. Entre altres, això implica que la societat pot vendre productes i prestar serveis al consistori sense les limitacions contractuals que tenen els proveïdors privats amb l’administració.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *