Emotiu homenatge de l’Esbart de Rubí al coreògraf Eduard Ventura a La Sala

Torna el Ballet de Moscou a Rubí amb l’espectacle de dansa ‘El llac dels cignes’
17 de noviembre de 2021
Aquest dissabte es presenta el llibre sobre els 100 anys del Casal Popular
19 de noviembre de 2021

Emotiu homenatge de l’Esbart de Rubí al coreògraf Eduard Ventura a La Sala

L’Esbart va oferir un espectacle per homenatjar Eduard Ventura, que fa 10 anys que va morir. / Dani Escudé

L’Esbart Dansaire de Rubí va retre dissabte passat al teatre La Sala un emotiu homenatge a Eduard Ventura, coreògraf rubinenc i exdirector artístic de l’entitat que va morir de forma sobtada fa 10 anys. 

Un homenatge a través de la dansa, amb l’espectacle ‘Recordar Eduard Ventura’, dirigit per Jordi Rubio i que inclou algunes de les coreografies més emblemàtiques de Ventura. 

Entre aquestes, ‘Canigó’, una peça que narra a través de la dansa el poema èpic de Jacint Verdaguer. El muntatge va comptar amb música en directe, amb el compositor i músic Manel Camp, que celebrava els seus 75 anys, al piano. També hi van participar la cobla i el quartet de corda de l’ESMUC i la Coral Escriny de Sant Pedor. 

El públic de La Sala va aplaudir llargament l’homenatge a Eduard Ventura. / Dani Escudé

“Hola Eduard, fa 10 anys que ens vas deixar i t’enyorem. Per això, avui et volem recordar recuperant un dels teus treballs més agosarats i més complets des de la voluntat de recerca de nous camins que sempre hem cercat des de l’Esbart de Rubí i que tu ens vas ajudar a descobrir”. Eren les paraules de l’expresident de l’Esbart, Isidre Rubio, a l’inici de l’espectacle, on també es van poder sentir diferents missatges de veu de persones properes a Ventura. 

Un emotiu homenatge que va rebre un llarg i sentit aplaudiment del públic que omplia La Sala. 

Eduard Ventura va ser durant quinze anys director artístic de l’Esbart de Rubí, era a més un coreògraf de prestigi a Catalunya i va fer aportacions a diverses companyies i grups de teatre. A més, va dirigir l’Esbart de Fontcoberta de Banyoles i l’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes.