L’òpera electrònica ‘Infanticida’, de Clara Peya i Marc Rosich, s’estrena a Rubí

dictat solidari
El Dictat Solidari s’emmarca en el Dia de la Dona i es farà a través de Ràdio Rubí
3 de marzo de 2021
cartell dia de la dona
Rubí commemora el Dia de la Dona sota el lema ‘Les dones sostenim el món’
4 de marzo de 2021

L’òpera electrònica ‘Infanticida’, de Clara Peya i Marc Rosich, s’estrena a Rubí

Dirigit pel dramaturg Marc Angelet, el muntatge Infanticida arriba aquest cap de setmana al teatre municipal La Sala coincidint amb la commemoració del Dia de la Dona. Es tracta d’una proposta contemporània d’òpera electrònica amb música de Clara Peya, protagonitzada per l’actriu Neus Pàmies i amb la participació del músic Gerard Marsal.

Infanticida és un text amb el qual Caterina Albert va guanyar els Jocs Florals d’Olot el 1898, tot i que l’obra no es va estrenar fins 60 anys més tard. Es tracta d’un monòleg molt dur entre una jove que explica què la va dur a assassinar el seu fill acabat de néixer. De fet, el jurat del concurs, quan va saber que era un text escrit per una dona va demanar a Albert que suavitzés el text i ella va optar per no presentar-se al lliurament dels premis. A partir d’aquest moment, passaria a signar els seus llibres com a Víctor Català.

L’obra es reconstrueix a partir de records i un so melòdic i elegant que recorda els primers discos de James Blake. El text ha estat una adaptació de Marc Rosich amb la voluntat de respectar al màxim la història, especialment el llenguatge de pagès, tant present en tota l’obra de Caterina Albert. El contrast entre el català rural i la contemporaneïtat de la música és un dels grans atractius d’aquest espectacle.

El muntatge es podrà gaudir a La Sala en un espectacle íntim el diumenge a les 18.30 h. El preu és de 10 euros i de 7,50 euros amb descompte.