En Comú Podem demanar actuar per frenar la bombolla immobiliària

la serreta
L’institut La Serreta celebra el 25è aniversari amb una festa
15 de junio de 2022
tast vinari
Els millors vins joves de l’any s’han decidit al Celler i es podran tastar el 8, 9 i 10 juliol
15 de junio de 2022

En Comú Podem demanar actuar per frenar la bombolla immobiliària

Redacció

Els regidors d’En Comú Podem Ànnia García i Andrés Medrano, es van reunir dilluns amb la diputada Susanna Segovia, la persona que treballa els temes d’habitatge pels comuns al Parlament de Catalunya. 

En el marc d’aquesta trobada, els responsables polítics van incidir en la necessitat d’actuar des de les administracions públiques per frenar l’especulació immobiliària, després que s’hagi detectat un nou increment en els preus de lloguer, però també en el preu de compra dels habitatges. “Des dels ajuntaments es pot fer molta feina, però no tota, per això exigim que la Generalitat es faci càrrec de les seves competències per garantir el dret a l’habitatge a totes les persones a Catalunya i això passa per fer polítiques efectives que augmentin el parc d’habitatge públic i el lloguer social”, ha dit la diputada d’En Comú Podem. Segovia ha explicat que a Catalunya només un 2% del parc d’habitatge és públic i per aquest motiu reclama a l’Incasòl que treballi per facilitar a les administracions locals sòl públic per construir promocions d’habitatge públic. També ha explicat que a Catalunya hi ha 600 persones que estan en llista d’espera per un habitatge que tenen reconegut per llei. 

Per la seva banda, la regidora d’Habitatge, Ànnia García, ha explicat que les dades que estan recollint en relació a l’ajut del bo de lloguer jove indica que els sol·licitants destinen entre un 60% i un 80% dels seus ingressos a pagar l’habitatge: “Cal inversió decidida i valenta dedicada al parc públic d’habitatge i impuls per fer polítiques socials d’atenció a l’emergència habitacional”. García també ha insistit que cal regular el mercat de l’habitatge, perquè “aquesta és la fórmula d’anar més enllà de les accions assistencials i atacar l’arrel del problema”. 

ÚLTIMES NOTÍCIES PUBLICADES