Els millors vins joves de l’any s’han decidit al Celler i es podran tastar el 8, 9 i 10 juliol

comuns
En Comú Podem demanar actuar per frenar la bombolla immobiliària
15 de junio de 2022
uar
L’equip masculí Sub-18 de la UAR es proclama subcampió en el 4×100
15 de junio de 2022

Els millors vins joves de l’any s’han decidit al Celler i es podran tastar el 8, 9 i 10 juliol

L’antic Celler Cooperatiu de Rubí ha estat l’escenari del tast final dels Premis Vinari en els categories de vins joves aquest dilluns. Una vintena de tastadors professionals han valorat a cegues les 170 referències que havien obtingut les millors puntuacions durant la fase prèvia del certamen. S’han valorat vins blancs, negres i brisats de l’anyada del 2021, vins rosats i escumosos joves. Els cinc cellers guanyadors tornaran al Celler en el marc de la primera edició de la Fira del Vi Jove, que tindrà lloc els dies 8, 9 i 10 de juliol.

“Com a municipi, projectar-nos més enllà de la ciutat per la Fira del Vi, la Fira del Vi Jove i per la nostra tradició vitivinícola és una de les raons per les quals ens agrada que parlin de Rubí i d’aquesta joia arquitectònica que és el nostre Celler”, ha dit l’alcaldessa, Ana M. Martínez.

Salvador Cot, editor de Vadevi.cat, ha recordat que ja fa una dècada que Rubí és la seu del tast final vinculat als Premis Vinari. “Rubí és una plaça important en el món del vi, és capitalitat del sector del vi. Cada cop ho fem millor i cada cop juguem més amb els cellers i amb la gent de Rubí”, ha conclòs.

Un cop acabat el tast, s’ha ofert un sopar relacional a la mateixa sala de les Tines del Celler. A més dels regidors del Ple municipal, hi han assistit, entre d’altres, Xavier Agell, cap de la secretaria de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Abigail Garrido, diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Pere de Ribes, i Josep Pensa, director dels serveis territorials Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Barcelona de la Generalitat de Catalunya.

Rubí celebrarà la primera Fira del vi jove després de la Festa Major