Encara no s’han pogut retirar totes les plaques franquistes de la ciutat

cent patins
El Femení del Cent Patins queda eliminat de la Copa de la Reina als quarts de final
22 de marzo de 2021
rubí empresa
Nova edició del Projecte de Millora de la Competitivitat Empresarial
22 de marzo de 2021

Encara no s’han pogut retirar totes les plaques franquistes de la ciutat

La Taula de la Memòria Històrica es va reunir al Castell. / Localpres-Ajuntament

En la darrera trobada de la Taula de la Memòria Històrica, el regidor de Memòria Històrica, Pau Navarro, va explicar que encara no s’ha pogut completar la retirada de totes les plaques amb simbologia franquista que hi ha a la ciutat i que estan ubicades en les façanes d’alguns habitatges de la ciutat. A Rubí, fins fa un any quedaven encara mitja dotzena de plaques amb símbols franquistes, motiu pel qual el consistori va iniciar una actuació per substituir-les, però encara no s’ha pogut dur a terme en tots els edificis. Segons ha explicat el regidor de Memòria Històrica, el projecte es culminarà el més aviat possible.

D’altra banda, també es va informar durant aquesta sessió que s’han aturat els treballs d’exploració dels túnels d’accés del refugi antiaeri que va estar en funcionament durant la Guerra Civil. Els treballs s’han aturat com a conseqüència de la pandèmia. Aquesta instal·lació està documentada al carrer Cadmo i està a prop de l’edifici de l’Escardívol, que era una fàbrica de peces d’avions, però encara no s’ha localitzat l’accés.

Navarro també ha explicat que el consistori treballa per organitzar un acte de petit format per commemorar el Dia de la República, a l’abril, ja que l’acte del 2020 es va haver de suspendre per la pandèmia.

La plaça de Neus Català

Per la seva banda, el Centre d’Estudis Rubiencs ha anunciat que publicarà al Butlletí del juny dos articles sobre els rubinencs deportats als camps nazis. En relació amb aquesta qüestió, l’Ajuntament va informar que aquest dijous al Ple es farà oficial el canvi de nom de la plaça Nova de Les Torres per plaça de Neus Català. El rebateig de la plaça havia de celebrar-se amb un acte a l’abril amb la presència de la família de la supervivent als camps nazis, però per qüestions sanitàries, s’haurà de posposar per més endavant.