Endesa renova la subestació de Rubí per millorar el servei al Vallès i al Baix Llobregat

Imagen noticia
L’Ajuntament instal·la tanques protectores en una quarantena de contenidors de les urbanitzacions per protegir-los dels seglars
5 de agosto de 2019
Imagen noticia
L’Ajuntament diu que està buscant solucions per a l’aparcament del Duet Sports
7 de agosto de 2019

Endesa renova la subestació de Rubí per millorar el servei al Vallès i al Baix Llobregat

Imagen noticia

Endesa ha invertit 100.000 euros per reformar tecnològicament la subestació de Rubí, al polígon Can Jardí, amb l’objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del servei elèctric a 28.056 clients repartits entre vuit municipis del Vallès Occidental i del Baix Llobregat.

Segons fonts de la companyia, l’actuació ha consistit a substituir els equips encarregats de protegir un dels transformadors de la instal·lació per uns de nova tecnologia, avançada i d’última generació. Aquests dispositius són els responsables de desconnectar el transformador, com a mesura preventiva, en cas de produir-se qualsevol pertorbació aliena a la xarxa, com, per exemple, condicions meteorològiques adverses, vandalisme o impactes d’elements estranys.

Alhora, s’augmenta la seguretat i la informació del subministrament elèctric i la seva solidesa, ja que es pot reconnectar a distància o automàticament quan la pertorbació desapareix.

Així, amb aquest tipus de treballs, que han acabat recentment, el subministrament que ofereix la instal·lació elèctrica es dota d’unes major característiques tècniques i de seguretat, fet que comporta una millora substancial en la fiabilitat del servei, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents.
Aquesta actuació beneficiarà els municipis d’Abrera, Castellbisbal, Molins de Rei, El Papiol, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Terrassa.