Endesa treu 48 torres elèctriques de mitjana tensió a Rubí

Imagen noticia
Tornen les sortides del Club Ciclista Rubí
31 de agosto de 2018
Imagen noticia
Aprovat definitivament el Pla d’Inversions de 7,8 milions d’euros
4 de septiembre de 2018

Endesa treu 48 torres elèctriques de mitjana tensió a Rubí

Imagen noticia

La companyia elèctrica Endesa ha eliminat 77 torres elèctriques i 13 km de cablejat aeri en els municipis de Rubí, Sant Quirze, Sabadell i Terrassa.

Després de mesos de treball, finalment Endesa ha donat per finalitzada la retirada de 13 km d’una línia elèctrica de doble circuit de mitjana tensió amb l’objectiu de millorar la qualitat ambiental i paisatgística.

Els treballs han consistit a retirar, de forma esglaonada i seguint criteris d’accessibilitat, tots els elements que componien la línia elèctrica de doble circuit que connectava la subestació de Rubí i la de Palau. Inicialment es van retirar les torres i els cables més accessibles als municipis de Rubí i Sant Quirze i fins a completar la totalitat de la infraestructura a Terrassa i Sabadell. En aquestes dues ciutats, la línia creuava trams ferroviaris, carreteres i fins i tot una depuradora.

En total, a Rubí s’han eliminat 4.820 metres de cablejat i 48 torres; a Sant Quirze, 4.145 metres i 29 torres; a Sabadell, 1.196 metres i 8 torres; i a Terrassa, 2.911 metres i 20 torres.

A més, s’han retirat les corresponents bases de formigó que fixen les torres a terra i s’ha procedit a la restauració edàfica dels clots mitjançant el farciment amb terra vegetal segons la tipologia de cada ubicació.