Enquestes al carrer per elaborar la diagnosi del Pla local de salut

activitat de lleure
Les restriccions es prorroguen una setmana més, però es flexibilitzen les activitats esportives, de lleure i extraescolars
19 de febrero de 2021
Mor l’exregidor socialista Diego Martínez
19 de febrero de 2021

Enquestes al carrer per elaborar la diagnosi del Pla local de salut

Les enquestes a peu de carrer es faran a una mostra de 382 persones. / Ajuntament-Localpres

Des d’aquesta setmana, l’Ajuntament de Rubí ha iniciat enquestes ciutadanes a peu de carrer per elaborar la diagnosi del Pla local de salut. A través d’aquests qüestionaris es recullen dades sobre hàbits de salut, percepcions i propostes per a una ciutat amb una vida més saludable. Les enquestes es realitzaran fins a mitjans de la setmana vinent seguint rutes aleatòries a una mostra de 382 persones estratificada per barris, edats, sexes i nacionalitats.

El qüestionari també es pot contestar a través de la plataforma Rubí Participa per tal que la ciutadania interessada a participar ho pugui fer. L’enquesta sempre és anònima i voluntària, no se sol·liciten dades persones i la informació només està destinada a elaborar estadístiques de la ciutat. Tampoc cal respondre totes les preguntes.

Consulta a les entitats i associacions

En paral·lel a la recollida de dades ciutadanes, el consistori està duent a terme una consulta als agents, entitats i persones expertes vinculades a la salut en el municipi, com per exemple el Consell Municipal de Salut o el Consell Consultiu de la Gent Gran, a més de centres educatius, associacions de famílies, etc. A través d’un qüestionari en línia, es recullen les seves visions sobre les necessitats de Rubí en l’àmbit de la salut.

La diagnosi es complementarà amb dades de salut que ja s’han extret de les memòries i estudis disponibles, així com del mapatge de recursos, programes i accions de la salut vigents al municipi.

Fer de Rubí un lloc saludable

Quan estigui reunida tota la informació, es farà una definició conjunta dels objectius generals i específics i de les possibles línies de treball del pla. L’objectiu final de tot plegat és promoure entre la ciutadania estils de vida saludables i capacitats per tenir cura de la seva salut, fer de Rubí un lloc saludable per viure, promoure el treball en xarxa interdepartamental i la cooperació comunitària en salut i reduir les desigualtats en aquest àmbit.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *