Les restriccions es prorroguen una setmana més, però es flexibilitzen les activitats esportives, de lleure i extraescolars

tribunal constitucional
La paradoxa de les responsabilitats i les competències
19 de febrero de 2021
enquestes salut
Enquestes al carrer per elaborar la diagnosi del Pla local de salut
19 de febrero de 2021

Les restriccions es prorroguen una setmana més, però es flexibilitzen les activitats esportives, de lleure i extraescolars

El Procicat ha decidit aquest divendres mantenir el conjunt de les restriccions sanitàries vigents durant les darreres setmanes per contenir la pandèmia. La pressió assistencial encara és molt elevada i aquest nivell d’ocupació, combinat amb la presència de la variant britànica més infectiva que podria revertir a l’alça la corba d’infecció, ha decantat la balança per mantenir la majoria de restriccions relacionades amb la mobilitat i la interacció social.

En canvi, el Procicat ha decidit flexibilitzar algunes activitats, especialment aquelles relacionades amb les extraescolars, l’esport i el lleure.  Així, s’autoritzen i es regulen les condicions de les activitats extraescolars i d’esport escolar i les activitats de l’àmbit  del lleure educatiu que estan dirigides als infants d’educació infantil i primària. També s’equipara l’esport federat i els consells esportius per poder entrenar més de sis persones i participar en competicions permeses. El canvi de tendència registrat durant els darrers dies, amb un aplanament de la corba, han decidit el govern a autoritzar aquestes mesures, que afecten principalment als infants i joves, a l’espera de comprovar l’evolució dels indicadors durant els propers dies.

Mesures que es mantenen

Fins al 28 de febrer es manté la limitació d’entrada i sortida de persones a Catalunya, exceptuant desplaçaments justificats, així com també el confinament comarcal. També es manté el confinament nocturn entre les 22 h i les 6 h.

En relació als horaris d’obertura dels negocis de restauració i hostaleria, tant les terrasses com a l’interior, podran seguir obrint de 7.30 h a 10.30 h i de 13 h a 16.30 h. En la resta d’horaris, aquests negocis poden seguir funcionant per a recollida o lliurament a domicili.

En l’àmbit comercial, no es modifica el 30% de l’aforament del petit comerç, que haurà de seguir tancat durant el cap de setmana, com també els centres comercials i les grans superfícies de comerç.

Pel que fa a les activitats culturals, museus, biblioteques i sales d’exposicions seguiran oberts a la meitat del seu aforament. Cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concerts es mantenen també amb la meitat de l’aforament i un màxim de 500 persones o un miler si la ventilació és òptima.

Els actes religiosos i les cerimònies civils seguiran amb un 30% de l’aforament, també amb un màxim de mig miler de persones o d’un miler si la ventilació és òptima.

Per últim, en l’àmbit esportiu, les instal·lacions i equipaments en espais tancats poden obrir amb aforament del 30%, amb activitats grupals limitades a 6 persones i amb ús obligatori de la mascareta. Els que són a l’aire lliure seguiran oberts amb un aforament del 50% i control d’accés.